Sutra preventivni ginekološki i pregledi mladeža i abdomena

NIŠ

Ministarstvo zdravlja organizovao je za građane Srbije da 25. marta u svojoj lokalnoj zdravstvenoj ustanovi obave preventivni pregled, koji ovog puta podrazumeva pregled mladeža, ultrazvuk abdomena i ginekološki pregled. Pregledi će biti organizovani u 100 zdravstvenih ustanova, a mogu da ih koriste i oni građani koji nemaju zdravstveno osiguranje.

 

Sutra će od 08:00 do 16:00 časova, Klinički centar Niš, obavljati dermatološke preglede mladeža i ultrazvuk abdomena.  

To je sedma akcija besplatnih preventivnih pregleda, koju organizuje Ministarstvo zdravlja. Do do sada je tako pregledano 120.000 građana, a hiljade su upućene na dalju dijagnostiku.

I Dom zdravlja Niš  uključuje se u akciju besplatnih preventivnih pregleda. Ovo e  peti put  kako se Dom zdravlja uključuje  u organizaciju preventivnih pregleda , u sklopu akcije Ministarstva zdravlja Republike Srbije, a koji su namenjeni ženama, stanovinicama Grada Niša i okoline.

Od 08:00 do 16:00 sati u prostorijama Službe za zdravstvenu zaštitu žena  biće organizovani preventivni ginekološki pregledi koji obuhvata opšti ginekološki pregled. Ukoliko zdravstveno stanje pregledanog pacijenta odstupa od normalnih vrednosti, biće upućen na dalju dijagnostiku i lečenje. Pacijentkinje  čije zdravstveno stanje zahteva hitan prijem i lečenje biće upućeni na Ginekološko akušersku kliniku u Nišu. Nakon obavljenog preventivnog pregleda za svakog pacijenta biće sačinjen izveštaj o zdravstvenom stanju.

Preventivni pregledi namenjeni su svim građanima, kako osiguranicima RFZO-a tako i onima koji nemaju zdravstveno osiguranje.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare