Sutra počinje Sajam knjiga u Nišu

NIŠ

Tradicionalni jesenji sajam knjiga u Nišu počinje sutra, 25. novembra i trajaće do 3. decembra.

Svečano otvaranje zakazano je za 18 sati u hali Čair, a otvara ga dečji pisac, glumac i novinar Rašo Popov.

Sajam ima međunarodni karakter i na njemu , sem pisaca iz Srbije , učestvovati izdavači i pisci iz bivših jugoslovenskoh republika.
Na sajmu će biti šezdesetak izglagača, dodeliće se tri sajamske nagrade: “Presad mudrosti”, “Inicijal” I “Otisak” i jedna gradska nagrada, a svoja najnovija dela promovisaće brojni pisci.
“Ove godine prvi put će biti dodeljena i novoustanovljena nagrada za dečju književnost,” Čudni zec”. Prvi dobitnik novoustavljene nagrade je kraljevčanin Pedja Trajković, a ove godine posetioci će moći da vide i izložbu o Dušanu Radoviću”, rekao je danas na konferenciji za štampu Goran Stanković, urednik u Niškom kulturnom centru.
Sajamska hala otvara vrata piscima i ljubiteljima knjige u 14 sati, dok je svečano otvaranje zakazano za 18 sati. Ovo je 53. Sajam knjiga po redu I jedan je od reprezentativnih kulturnih događaja u ovom delu Srbije. U vreme održavanja Sajma održaće se veliki broj promocija pisaca I izdavača.
nis-sajam-knjiga-press-1
“Sajam je prilika da se veliki broj školske dece, omladine i poštovaoci lepe pisane reči okupe ispad svoda hale Čair. Tome je prilagođeno radno vreme Sajma. Vrata hale zatvaraće se u 21 sat. Cena karte je identična prošlogodišnjoj, 100 dinara za pojedince i 50 za grupne posete”, rekla Bojana Simović, direktorka Niškog kulturnog centra.
U vreme održavanja Sajma knjige biće postavljena izložba posvećena književniku Dušku Radoviću

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare