Sutra počinje 19. Sajam turizma I aktivnog odmora

NIŠ

Devetnaesti međunarodni sajam turizma i aktivnog odmora u Nišu održaće se u periodu  od 29 – 31.03.2018.godine,  u hali SC „Čair“.  Najavu sajma I svih iznenađenja koji očekuju posetioce najavio je danas na kongerenciji z a novinare u Media reform centru direktor Turističke organizacije Niša Uroš Parlić.

Prošlogodišnji Sajam zabeležio je rekordni broj od preko 130 izlagača iz zemlje i iz regiona, Republike Srpske, Crne Gore, Bugarske, Mađarske i Grčke. Među izlagačima  su bile turističke agencije, turoperatori, turističke organizacije gradova i opština, hotelijeri, predstavnici banjskog i zdravstvenog turizma, predstavnici sportsko – rekreativnog turizma i aktivnog odmora, organizatori manifestacija, kao i udruženja samostalnih izlagača suvenira. Ovogodišnji, kažu organizatori, treba da bude još uspešniji.  “ Očekujemo da će nakon uspešnih rezultata, na sledećem Sajmu, mnogi od izlagača pd prošle godine  ponoviti svoje učešće a prema najavama imaćemo nove izlagače, goste turoperatere iz regiona Balkana. Pored aktivnog odmora kao teme Sajma, ove godine akcenat će biti i na gastronomskoj i vinskoj ponudi, što se pre svega odnosi na prezentaciju i degustaciju karakteristične lokalne kuhinje izlagača. Posebno lepo biće  na FOOD COURT-u, štandu  namenjenom za prezentaciju i degustaciju gastro specijaliteta i pića, što je odlična prilika da se posetiocima prezentuje turistička destinacija i na ovaj način” kažu iz Turističke organizacije Niša.

Parlić kaže, da će jedno od iznenađenja ovogodišnjeg Sajma biti “promocija velike Regije Volvi iz Grčke (Volos, Asprovalta Stavros…), kao i Regije Seres, koji će se direktno predstaviti na Sajmu u Nišu”.

 Od pratećih aktivnosti Sajma planirano je održavanje   jednodnevne Konferencije o avanturizmu, kao vida promocije kulturnog nasleđa, kao i u prezentaciji posebnih programa koji se tradicionalno održava u konferencijskoj sali.

“Međunarodni sajam turizma u Nišu, je postao nezaobilazni deo planova i programa prezentacije turističke privrede u kalendaru Međunarodnih sajmova u Srbiji i regionu, i kao takav će i ove godine biti idealna prilika za uspostavljanje novih kontakata u cilju jačanja turističke privrede i regionalnog povezivanja. Kako je međunarodni sajam turizma i aktivnog odmora postao jedan od važnijih događaja regiona, pozivamo Vas da uzmete učešće, i budete jedan od učesnika 19. Međunarodnog sajma turizma i aktivnog odmora Niš 2018” kažu u Turističkoj organizaciji Niša.

Ulaz je slobodan, a radno vreme Sajma je 29. i 30. marta od 10h do 19h, dok će Sajam biti otvoren poslednjeg dana od 10h do 17h.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare