Sutra besplatni pregledi i u Kliničkom centru Niš

 NIŠ

Sutra, u nedelju 28. januara od 8 do 16 sati, preventivni pregledi biće ponovo organizovani u niškom Kliničkom centru. Ovoga puta zainteresovane sugrađanke mogu da  urade mamografski pregled dojki, a svi ostali I  ultrazvuk abdomena i  tumor markera. Pregledi su besplatni i za one koji nemaju zdravstvenu knjižicu.

U ambulantama nove zgrade Kliničkog centra u Nišu radiće se ultrazvučni pregledi abdomena, u Centru za radiologiju starog dela ustanove pregled dojki mamografom, a u Centru za nuklearnu medicinu analiza krvi na tumor markere gastrointestinalnog trakta, i to CEA i Ca19-9. Ukoliko se kod nekog pacijenta primeti potreba za daljim ispitivanjem I lečenjem dobiće upute za dalju dijagnostiku i lečenje.

Oni koji žele provere svoje zdravlje tako što će da urade ultrazvuk abdomena, treba da dođu na pregled pripremljeni, odnosno da ne uzimaju hranu posle 18 sati prethodnog dana.

Kao i u prethodnim preventivnim pregledima, u slučaju potrebe uradiće se i terapijsko zbrinjavanje. Ni za jedan od ovih pregleda nije potreban nikakav uput kao ni overena zdravstvena knjižica, ali je potrebno da pacijenti ponesu bilo koji dokument radi identifikacije.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare