Američki ambasador: Tužilaštvo na severu pod pritiskom

PRIŠTINA

Ambasador SAD na Kosovu Greg Delavi zatražio je danas da se slučaj ubistva Olivera Ivanovića rasvetli profesionalno ali je i rekao da je tužilaštvo na severu Kosova “pod pritiskom”.

“Nažalost, tužilaštvo na severu je pod pritiskom koji dolazi od visokih zvaničnika za slučaj ubistva Olivera Ivanovića. Mislim da je veoma važno da se ovaj slučaj završi profsionalno, bez obzira na izazove koje ima” rekao je Delavi na godišnjoj Konferenciji tužilaca koju su organizovali Tužilaštvo Kosova i ambasada SAD na Kosovu.

Delavi je pozvao tužioce da nastave bez kompromisa svoj rad u borbi protiv korupcije.

Kao dva svoja prioriteta , u kojima, rekao je, “želi da pomaže Kosovu”  označio je vladavinu prava i borbu protiv korupcije.

“Znam da nisam jedini koji kažem da nedostaje dobar utisak o rezultatima u borbi protiv koupcije. Narod Kosova ne veruje da nadležne institucije rade ozbiljno na tome. Vi treba da budete odlučni da menjate ovu realnost. Korupcija zaustavlja razvoj demokratije i utiče negativno u ekonomskom razvoju. Pozivam vas da se profesionalno posvetite svakom slučaju korupcije zasebno”, rekao je Delavi.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare