Susreti sa poljoprivrednicima

VRANJE

Gradsko veće u Vranju usvojilo je Program podrške za sprovođenje poljoprivredne i politike ruralnog razvoja. Ovaj dokument podržalo je i resorno ministarstvo, a o njemu će se uskoro izjasniti i odbornici Skupštine grada.

Sa programom se upoznavaju i pojoprivredni proizvođači, tako da se proteklih dana u selima organizuju sastanci na kojima se razgovara o ovoj temi.

,,Obišli smo nekoliko sela i poljoprivrednicima predočili šta zapravo podrazumeva ovaj program, odnosno koje pogodnosti im daje lokalna samouprava i na koji način mogu najbolje da upotrebe sredstva. Zainteresovanost proizvođača je izuzetno velika. To je potvrda da je ovo jedna od pravih aktivnosti da zajedno postignemo bolje rezultate. Vrlo je bitno da poljoprivrednici budu pravovremeno informisani i sa ovom praksom ćemo nastaviti i u narednom periodu“, kaže većnik zadužen za poljoprivredu, Aleksandar Janjić.

Ove godine gradskim budžetom je planirano da se u razvoj poljoprivrede uloži 35 miliona dinara, što je nešto više nego u prethodnom periodu. Prioritet u trošenju sredstava biće ulaganje u sistem za navodnjavanje, kao i podrška razvoju voćarstva i pčelarstva.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare