Dobitnica NIN-ove nagrade danas u Leskovcu

LESKOVAC

 

U sredu, 22. februara u 18 časova u Kamernoj Leskovačkog kulturnog centra Ivana Dimić, dobitnica 63. NIN-ove nagrade kritike za roman godine, predstaviće nagrađeno delo “Arzamas” ( “Laguna”, Beograd, 2016).

Ivana Dimić Rođena je u Beogradu.

Diplomirala je dramaturgiju na Fakultetu dramskih umetnosti i apsolvirala na odseku Opšte književnosti sa teorijom književnosti na Filološkom fakultetu.

Završila postdiplomske studije na CEU (Evropski univerzitetski centar) u Nansiju (Francuska) na odseku Civilizacija 1984/85. godine.

Bila je najpre slobodni umetnik, potom dramaturg i vršilac dužnosti direktora Ateljea 212, pa zamenik direktora drame u Narodnom pozorištu u Beogradu.
Član je Srpskog književnog društva
Istaknuti je umetnik u Udruženju dramskih umetnika.
Objavila jedan roman, pet knjiga kratkih priča i više drama, antologija i prevoda sa engleskog i francuskog jezika. Izvedeno je više njenih dramatizacija i adaptacija za pozorište. U tri televizijske serije bila je dramaturg.
Dobila je nagradu Tiba festivala za najbolji dramski tekst za „Zmajovine pangaloze“, Zlatni beočug za trajni doprinos kulturi, 2011. godine, godišnju nagradu Narodnog pozorišta u Beogradu za predstave „Henri VI“ i „Ženski orkestar“2012. godine i Ninovu nagradu za delo „Arzamas” 2016. godine.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare