Sumnjiva smrt aktiviste Samoopredeljenja ?

PRIZREN-PRIŠTINA

Danas popodne  umro je  aktivista Pokreta Samoopredeljenja Astrit Dehari, koji je bio u prizrenskom zatvoru već 68 dana,

prenose mediji na albanskom jeziku.

Dehari se tereti da je jedan od onih  koji su bacilli bombu na Skupštinu Kosova.

Policija Kosova tvrdi da je Dehari uzimao lekove I da je zbog toga pao u komu I da je na  putu ka pizrenskoj bolnici umro.

U Pokretu Samoopredeljenje tvrde da je ova smrt sumnjiva.

 

Rodjeni brat Astrita Dehari  Arbnor je 11. juna 2014 godine skočio sa vrha zgrade I ubio se, kako je tada rečeno.

I on je bio aktivista Samoopredeljenja .

Njih dvojica su rodom iz Kumanova ali odavno žive u Prištini.

Prištinski poznati advokat Tom Gaši  izrazio je večeras sumnju u uzrok smrti Astrita Dehari a kosovski mediji prenose da je I glavni tužilac u Prizrenu Sula Hodža  izneo sumnju u njegovu smrt.

Kosovska opozicija traži odgovornost države  a dobri poznavaoci prilika na Koosvu ne isključuju mogućnost da sutra u Prištini bude protesnih okupljanja.

Porodica Dehari zatražia je večeras da autopsiju  izvrše lekari koje će  oni izabrati.

 

Vdekje e dyshimtë e aktivistit të Vetëvendosjes?

Nga autori: JUGPRESS, 5 nëntor 2016

PRIZREN-PRISHTINË

 

Sot pasdite ka vdekur aktivisti i Lëvizjes Vetëvendosje Astrit Dehari, i cili ishte në burgun e Prizrenit tashmë 68 ditë, transmetojne mediat në gjuhën shqipe.

Dehari ngarkohet se është njëri prej atyre që e kanë hedhur bombën në Kuvendin e Kosovës.

Policia e Kosovës thotë se Dehari ka marrë ilaçe dhe për këtë arsye ka rënë në gjendje kome dhe se rrugës për në spital ka ndërruar jetë.

Në Lëvizjen Vetëvendosje pohojnë se kjo vdekje ështe e dyshimtë.

Vëllai i Astrit Deharit, Arbnori, më 11 qershor 2014 u hodh nga kulmi i një ndërtese dhe u vetëvra, siç ishtë thënë atëherë. Edhe ai ishte aktivist i Vetëvendosjes. Të dy me prejardhje janë nga Kumanova, por një kohë të gjatë jetojnë në Prishtinë.

Avokati i njohur Tomë Gashi ka shprehur mbrëmë dyshimin në shkakun e vdekjes së Astrit Deharit, ndërsa mediumet kosovare raportojnë se edhekryeprokurori në Prizren, Sylë Hoxha ka shprehur dyshimin për vdekjen e tij.

Opozita e Kosovës kërkon përgjegjësinë e shtetit, kurse njohësit e mirë të rrethanave në Kosovë, nuk

e përjashtojnë mundësinë, që nesër në Prishtinë të ketë tubime protestuese.

Familja e Deharit ka kërkuar mbrëmë që autopsinë ta bëjnë mjekët që ata do t'i zgjedhin.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare