Dragan Bursać: Ratni zločinac Branko Ćopić

Dragan Bursać: Ratni zločinac Branko Ćopić

(Buka , piše: Dragan Bursać )
Utroba se izvrne svakom poštenom fašisti i nacionalisti, porodičnom čovjeku kad čuje kako je riječ je o stihovima partizanskog zlotvora Branka Ćopića!!! Instruisana dječica su, oooo užasa recitovala zloglasne pjesme “Na Petrovačkoj cesti”, “Pjesma mrtvih proletera”, “Na putu slavnih predaka” i “Lika”.

Državno tužiteljstvo Hrvatske u Vukovaru zatražilo je istragu zbog dojave da su u Osnovnoj školi u Boboti učenici recitiovali partizanske pjesme.

Mala, zla antifašistička djeca su se usudila, na nagovor svog, još goreg učitelja, da recituju partizanske pjesme! I to ne bilo koje pjesme i ne pjesme bilo kojih autora.

Utroba se izvrne svakom poštenom fašisti i nacionalisti, porodičnom čovjeku kad čuje kako je riječ je o stihovima partizanskog zlotvora Branka Ćopića!!! Instruisana dječica su, oooo užasa recitovala zloglasne pjesme “Na Petrovačkoj cesti”, “Pjesma mrtvih proletera”, “Na putu slavnih predaka” i “Lika”.

Pa zar se za to borio svaki pravi ustaša i domoljub? Zar su u dva rata ubijani crveni i nenaoružani zli Srbi na Petrovačkoj cesti, da bi sad djeca recitovala nekakva partizanska i proleterska sranja, jugoslovena i komuniste Ćopića???

I da je samo Ćopić u pitanju. Raspuštena maloljetnička bagra je recitovala i pjesme “Druže Tito, mi ti se kunemo” Radoslava Rotkovića, “Mi smo Titovi” Advana Hozića i “Titov naprijed” Vladimira Nazora, prenose hrvatski mediji.

Čekajte, jel’ vama realno da se u konačno neovisnoj državi Hrvatskoj u učionicama recituju pjesme o Titu, koje su pisali nekakvi srbi, muslimani i zli izdajnik hrvatskog naroda Vladimir Nazor? Gdje je tu logika?

U smiraju 2016. kada se grade betonske i bodljikave ograde diljem granice lijepe naše protiv smrdljivih izbjeglica, kada se bori protiv prava na abortus, kada naš Opus Dei konačno reinkarniran uvodi Svetu Crkvu u svaku poru ljudskog življenja, kada se osnovni zakoni srednjeg vijeka opet, slava gospodu, uspostavljaju, neki ljudski otpad tjera djecu na ovakve verblane gnusobe???

I zato je za svaku pohvalu što je vukovarska policija brzo reagovala i potvrdila kako je dobila nalog tužiteljstva da sprovede istragu.

Istragu, nego šta! Protiv zlih ljevičara, koji su najvjerovatnije Srbi i koji tjeraju djecu da pjevaju pjesme i poeme zločinaca partizanskih Ćopića i Nazora.

A, zamislite, molim vas, šta su radili ti podli antifašisti i kako je došlo do ovog gnusnog čina.

Naime, kulturno-umjetničko društvo iz Bobote pozvano je još u avgustu da gostuje u Srbu povodom organizirane komemoracije za nekakve žrtve pobune protiv tzv. terora NDH nad Srbima.

Braćo Hrvati, i svi lojalni državljani Hrvatske, zar nije bilo za očekivati da će se desiti veliko zlo, samim tim što je LEGALAN I DOZVOLJEN komemorativni skup protiv navodnog terora NDH? Kakav je to teror NDH činila? Nikakav! Nad Srbima? Pa njima nikada i nije bilo mjesto u lijepoj našoj. I dokle će taj gradić nositi opskurno ime Srb???

Perfidni jugosrbi se brane obmanama i kažu kako u školi ništa od toga nije bilo u organizaciji ove ustanove. A, to je laž, braćo moja ustaška i domobranska. Zar baš ta škola u Boboti nije leglo partizanije i komunističkih ideja? Pa lijepo rekoše da su pjevali zločinačke pjesme na nagovor učitelja.

Ako mislite da tu drskost prestaje, grdno se varate.

Molim vas lijepo, Predsjednik županijskog Vijeća srpske nacionalne manjine Svetislav Mikerević upozorio je da je ovo politički pritisak i zastrašivanje pripadnika srpske zajednice.

Šta ovaj hoće? Da država Hrvatska sa svojim sudstvom i policijom sjedi skrštenih ruku i mirno sluša kako djeca recituju Ćopićeve i Nazorove stihove???

I nema stajanja! Jer oni ne spavaju.  Danas Branko Ćopić, sutra Internacionala. Danas Vladimir Nazor, sutra ukidnje vjeronauke u školama, pravo na abortus, ukidanje crkvenog upliva u politiku…Upamtite, antifašizam nikada ne spava! I svi ti naizgled obični ljudi, preko noći se počnu brinuti za prava drugih i drugačijih. Prestaju da mrze i počinju da se ujedinjuju.

Jel’ vama to normalno? Normalno da nije! Eto, ostavićemo i sve te silne Srbe, njih par hiljada i ostale u našoj lijepoj, ali pod uslovom ili da nas slušaju, ili kao ljudi i nacionalisti lijepo ljudski mrze.

Kakav Ćopić, kakav Nazor?!

Spasimo djecu dok još možemo. Odvedimo ih na Tomsonov koncert. Natjerajmo ih i na silu ako treba, da čitaju djela Mile Budaka ili Aliojzija Stepinca, upoznajmo ih sa povijesnom veličinom našeg poglavnika Ante Pavelića.

*

Znoj me je probudio. Kakva noćna mora, pomislih. A, onda ponovo pričitah vijest. I u momentu mi bi sve jasno. Mi već vijekovima na ovim prostorima aktivno živimo dnevnu moru. Na javi.

Možda je Branku Ćopiću bilo to sve mnogo jasnije, pa nas je napustio tako kako nas je napustio. Nešto računam, gdje god da si Brančilo, na boljem si mjestu!

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Ne tuguj bronzana stražo
Ne tuguj bronzana stražo
7 godine pre

Izgleda da je Bursaćima suđeno da brane Brančila. Živog ili mrtvog, ne prave pitanje. 🙂