Studentima Pravnog fakulteta drugo mesto u Strazburu

NIŠ

Ekipa studenata Pravnog fakulteta u Nišu, moot court klub Iustitia, je učestvovala na 9. Trans-evropskom moot court superfinalu, koje je održano u Evropskom sudu za ljudska prava u Strazburu. Takmičenje u simulaciji sudjenja pred evropskim Sudom za ljudska prava,održano je u okviru Saveta Evrope. Tim Pravnog fakulteta u Nišu je na ovom takmičenju zauzeo drugo mesto, a u finalu su se takmičili sa ekipom Pravnog fakulteta u Kopenhagenu.

 Ekipa Pravnog fakulteta Univerziteta u Nišu takmičila se u sastavu Dušica Lazić, Marija Ranđelović, Pavle Popović, Sanja Milić, Dejana Ristić i Natalija Manojlović. Za takmičenje su IH pripremali docent dr Ivan Ilić, Marko Nedeljković, Andrija Đorđević i Ana Zdravković.

                               „Naša ekipa je stekla to pravo kao pobednik regionalnog, jugoistočnog evropskog moot court takmičenja koje je održano maja meseca ove godine“, kažu na Pravnom fakultetu u Nišu.

                               Ovo je bilo četvrto učešće naše ekipe na ovom takmičenju, nakon 2014., 2015. i 2017. godine.

                                Postignutim rezultatom na evropskom takmičenju gde su svoje znanje razmenili sa kolegama iz evropskih zemlja studenti su još jednom samo pokazali da Pravni fakultet u Nišu zauzima značajno mesto među visokoškolskim ustanovama koja obrezuju buduće pravnike.

                                 Inače, studenti Pravnog fakulteta Univerziteta u Nišu imaju bogato iskustvo kada se radi o takmičenjima ove vrste na kojima po pravilu postižu izuzetne rezultate. Mnogi od njih, zahvaljujući upravo takmičenjima na kojima su učestvovali lakše dolaze i do zasposlenja kako u pravosudnim institucijama u Srbiji, tako i u sudovima koji se bave ljudskim pravima u Evropi.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare