Obeležena parking mesta za stanare ulice Dragiše Cvetkovića

NIŠ

U ulici Dragiše Cvetkovića obeleženo je 69 mesta za parkiranje koja su namenjena stanarima stambenih zgrada iz te ulice koji nemaju dvorišta i garaže za parkiranje, a koji su problem parkiranja naveli kao jedan od prioritetnih. Isrtana parking mesta neće biti pod naplatom. Osim ovih, radnici JKP „Parking servis“ obeležili su i parking mesta za osobe sa invaliditetom.

                                   Parking mesta su obeležena od raskrsnice ulice Dragiše Cvetkovića i Vojvode Mišića do raskrsnice sa Pasterovom ulicom u Gradskoj opštini Medijana.

                                   Postavljena je i odgovarajuća vertikalna saobraćajna signalizacija koja ukazuje gde je dozvoljeno parkiranje.

                                   Inače, udruženja osoba sa invaliditetom su u više navrata do sada ukazivala na problem sa malim brojem parking mesta koja su namenjena njima,ali i na zloupotrebu građana koji se parkiraju na tim mestima.

                                   U JKP „Parking servis“ trude se da nasvaki način izađu u susret zahtevima osoba sa invaliditetom i obezbede im nesmetano parkiranje u gradu na mestima na koja oni ukažu, a to je sada slučaj i sa obeležavanjem parking mesta u ulici Dragiše Cvetkovića.

                                  U Nišu trenutno postoji oko 100 parking mesta za osobe sa invaliditetom. U narednom periodu intenezivno će se raditi na obeležavanju novih mesta za ovu kategoriju stanovništva zato što je broj osoba sa invaliditetom koje imaju rešenje o rezervisanom parkiralištu mnogo veći. Niški Parking servis razmatraće sve zahteve koji stižu pre svega od Udruženja osoba sa invaliditom i obećležavaće nova parkirališta.

                               Kako ističu u Parking servisu,parking mesto ne može da se rezerviše za određenu osobu sa invaliditetom,a svaka nova zgrada koja se zida u Nišu mora da ima određeni broj parking mesta za invalide.

                                Inače, na besplatnim parking mestima za osobe sa invaliditetom zabranjeno je parkiranje ostalih automobila. Ukoliko auto nema nalepnicu ovaj prekršaj se sankcioniše u skladu sa Zakonom o bezbednosti saobraćaja.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare