Studenti sa tri fakulteta  obradovali su korisnike Ustanove „Mara“ u Nišu

NIŠ

 Kao i prošle godine studenti sa tri fakulteta Univerziteta u Nišu novogodišnjim paketićima obradovali su korisnike Ustanove „Mara“ u Nišu. Studenti Medicinskog, Elektronskog i Građevinskog faluteta sami su prikupili sredstva i kupili slatkiše, knjige i ostale sitnice za novogodišnje poklone. U „Mari“ su dočekani iskreno i sa oduševljenjem.

Posle Centra za socijalni rad „Sveti Sava“ u Nišu , novogodišnji paketići stigli su i u Ustanovu „Mara“. Korisnicima ove ustanove paketiće su doneli studenti Medicinskog, Elektronskog i Građevinskog fakulteta u Nišu.

                                  „Paketiće delimo i deci na dečijim klinikama UKC Niš, ali i na Klinici za mentalno zdravlje, deci Specijalne škole „Bubanj“ a paketiće smo podelili i u jednoj osnovnoj školi u gradu. Ideju da dalimo paketiće za novogodišnje praznike nasledili smo od svojih starijih kolega a mi sada samo nastavljamo tu tradiciju.Ono što nam daje dodatnu motivaciju da nastavimo sa ovom akcijom je i to da je iz godine u godinu sve veći broj studenata koji nam se pridružuju a povećava se i broj ljudi koji su raspoloženi da nam pomognu. Ove godine smo spakovali 240 paketića“, kaže Aleksandra Ilić, predsednica studentskog parlamenta Medicinskog fakulteta.

                                     U Ustanovu Mara studenti sa paketićima dolaze drugu godinu za redom, pred pravoslavnu novu godinu.

                                  „Drago nam je da se mladi ljude sete da postoji i ova populacija. Studenti nam već dve godine donose paketiće za praznične dane, a dočeku Nove godine, proslavi Božića i Srpske nove godine naši korisnici se jako raduju a ovi paketići tu radost čine još većom“, kažu u Ustanovi Mara.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare