Stručnjaci sa istoka na simpozijumu ortopeda u Nišu

NIŠ

Ortopedi iz Indije, Indonezije, Japana i Južne Koreje kao i regionalnih zemalja  učestvovali su danas na  međunarodnom simpozijumu ortopedana niškom Medicinskom fakultet .

Tema je bila povreda I bolest ramena I lakta, oblasti ortopedije, koja se na istoku veoma brzo razvija . Na Simpozijumu su prezentovana najnovija dostignuča I saznanja o tretiranju I lečenju ovih povreda I oboljenja.

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović i član Gradskog veća za zdravstvo Saša Živić primili su danas u Gradskoj kući renomirane lekare-ortopede iz Kine, Japana, Južne Koreje, Indije i Indonezije koji na poziv Kliničkog centra borave u Nišu.

U ime domaćina I organizatora prijemu je prisustvovao ortoped Ivan Micić koji je  boravio u Seulu radi usavršavanja I koji je nedavno u Nišu primenio stečena znanja na istoku.  Ovaj stručnjak je pre nekoliko dana  u Nišu  obavio složenu operaciju ramena  zahvaljujući iskustvu prenetom upravo od gostiju iz dalekih zemalja.

“ Urađena je operacija reverzna proteza ramena , što se prvi put u Nišu desilo. To je zahvaljujući mom boravku u Južnoj Koreji u gradu seulu, gde sam imao imao priliku da učim od najboljih” rekao je dr Micić.

Prema rečima profesora Min Ho Dželo iz Južne Koreje cilj njihovog boravka u Nišu je da sa svojim kolegama porazgovaraju o novitetima u oblasti ortopedije, tačnije u oblasti lečenja povreda ramena i lakta koja inače i u razvijenim zemljama zapadne Evrope može predstavljati nepoznanicu. On je naglasio da će se posebno osvrnuti na lečenje povreda kod starih i kod sportista. Takođe, izrazio je zadovoljstvo što su on i njegove kolege u Nišu koji pretenduje da postane ozbiljan centar za lečenje ovakvih povreda.

“Ovde sam došao kako bih predstavio sva dostignuća iz domena operacija ramena I lakta. Jako mi je drago što sam ovde jer u srbiji ova oblast još uvek nije dovoljno istražena, mada nije dovoljno istražena ni u ostalom delu sveta.”, rekao je dr Dželo.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare