Stručni skup o savremenoj epskoj poeziji i guslarskom izvođenju

MEDVEĐA

Sutra, 19.10.2022 sa početkom u 12:00 časova u Kulturnom centru opštine Medveđa biće održan Drugi stručni skup-Savremena epska poezija i guslarsko izvođenje kao deo Uneskove baštine, po projektu podržanom od Ministartva kulture i informisanja.

Na skupu učestvuju Dr Branko Zlatković, viši naučni saradnik Instituta za književnost i umetnost u Beograd, Dr Danka Lajić Mihajlović, etnomuzikolog, naučni savetnik, Muzikološki institut SANU Beograd i Dr Boško Suvajdžić , redovni profesor za Narodnu književnost na Katedri za srpsku književnost sa južnoslovenskim književnostima Filološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu. Gost skupa biće Radosav Doderović , pesnik i predsednik udruženja pisaca epske poezije i guslari sa područja Gornje Jablanice.

Kroz stručni skup i prezentaciju savremenog stvaralaštva, potvrdiće se da je ovaj drevni stih kao element kulturnog nasleđa življe prisutan, poštovan i voljen naročito na području Gornje Jablanice.

Cilj organizacije stručnog skupa je popularizacija i prezentacija istraživanja savremenog stvaralaštva koje se bazira na kulturnom nasleđu.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare