Sportski saveza Niša, organizovao je jesenju manifestaciju ’’Stop svi na sport’’

NIŠ

 Sve je manje dece u niškim sportskim klubovima kažu iz Sportskog saveza Niša, koji je organizovao jesenju manifestaciju ’’Stop svi na sport’’ u saradnji sa Policijskom upravom u Nišu. Manifestacija je okupila učenike iz 16 škola, koji su se takmičili u pet sportskih disciplina. Učenici su imali priliku i da uđu u policijska vozila i nauče više o saobraćanim znakovima.

                            Manifestacija ’’Stop svi na sport’’ okupila je učenike četvrtog razreda koji  su se takmičili u 5 sportskih disciplina, kao što su atletika, tekvondo, odbojka i košarka, a prvi put na ovoj manifestaciji igrao se i fudbal.

                              Ova manifestacija je jedan od načina da se afirmišu deca da se bave nekim sportom. Kako kažu iz Sportskog saveza Niša, sve je manje dece u niškim sportskim klubovima, a sport nije toliko zastupljen ni u školama. Ovakvo stanje dovodi do toga da je u seniorskim ekipama klubova sve manje nišlija.

                                 Manifestacija se organizuje u saradnji sa Policijskom upravom u Nišu, pa su učenici imali priliku da uđu u policijska vozila, ali i da nauče šta rade policajci, i nešto više o saobraćajnim znacima. Škola koja pobedi na manifestacije ’’Stop svi na sport’’ dobija bicikle, pehar i medalje, a svi učesnici dobili su sportske rančeve, majice, blokčiće i hemijske.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare