STRUČNA PRAKSA ZA DVADESET ŠESTORO MLADIH

KOD 18 POSLODAVACA ANGAŽOVANO 26 LICA

Poslodavcima i osobama koje će obavljati stručnu praksu kod njih gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović uručio je danas ugovore u okriru programa stručne prakse koji u ovoj godini realizuju grad Leskovac i Nacionalna služba za zapošljavanje (NSZ).
„Jedan od ciljeva lokalne samouprave je da omogući mladim ljudima da steknu radno iskustvo. Upravo zbog toga treću godinu zaredom, u okviru programa mera aktivne politike zapošljavanja, grad finansira obavljanje stručne prakse kod privatnih poslodavaca. Za nas ova mera ima dvostruki značaj. Pored toga što će omogućiti da steknete određeno radno iskustvo, privatni poslodavci će u svojim firmama dobiti mlade ljude, koji brzo uče, upoznati su sa novim tehnologijama i predstvljaju izvor ideja. Grad Leskovac je svestan značaja razvoja srednjih i malih preduzeća, preduzetništva, ali je veoma važno da u budućnosti više pažnje posvećujemo uspostavljaju jačih veza između privrede, obrazovnih institucija, kako bi bolje prepoznali koji su obrazovni profili potrebni firmama i kompanijama“ , rekao je Cvetanović.
Grad je,za realizaciju ove mere, obezbedio tri miliona dinara a 2,3 miliona dinara NSZ.
U okviru ove mere postoje dva programa stručne prakse.
Jedan je program stručna praksa za polaganje stručnog ispita, u koji je uključeno osam privatnih poslodavaca kod kojih će biti angažovano devet osoba.
Drugi program je stručna praksa u cilju sticanja posebnih praktičnih znanja, veština i iskustva, i u okviru njega će osam privatnih poslodavaca angažovati 17 osoba.
. Mesečna novčana naknada za osobe na stručnoj praksi je 14.000 dinara, ako su završili fakultete, a 12.000 dinara za one koji su završili više i visoke škole i 10.000 dinara za svršene srednjoškolce.

Sa obavljanjem stručne prakse 26 mladih ljudi, koji su uključeni u ovaj program, počonje i ponedeljak 7. decembra kod 18 poslodavaca.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare