Streljački klub “GT” Leskovac u akciji “Sport za sve”

LESKOVAC

Sportski savez Leskovca i Streljački klub „GT“ organizovali su akciju „Sport za sve“ i zajedno sa demonstrirali i promovisali streljaštvo, kao oblik sporta kojim mogu da se bave zainteresovani u Leskovcu.

U streljani „Sveti kralj Milutin“, koja se nalazi u OŠ „Kosta Stamenković“, mladi i zainteresovani su imali prililke da načine prve korake u sportu koji je našoj zemlji doneo najviše olimpijskih medalja.

Goran Filipović, potpredsednik Sportskog saveza Leskovca, kaže da je u prethodnih tri godine preko 3000 mladih uključeno u rad sportskih klubova preko ove akcije.

„Streljački klub „GT“ u poslednjih nekoliko godina ima rezultate kojima može da se pohvali“, kaže Ljubiša Todorović, predsednik SK „GT“, „posebno sekcija u klasičnom streljaštvu. Juniorski smo prvaci centralne Srbije u pištolju, a četvrtoplasirani u istoj discioplini u Srbiji. U dalekometnom streljaštvu naš takmičar je bio peti na Balkanskom kupu, a u praktičnom streljaštvu u seniorskoj konkurenciji imamo treće mesto. Pretvaranjem ovog prostora u streljanu dobili smo izuzetne uslove za rad, gde prevsntveno učestvuju učenici sekcije OŠ „Kosta Stamenković“, ali, naravno ima i učenika drugih škola“.

Najbolji period za početak bavljenja ovim sportom je drugi razred osnovne škole. Od drugog do petog razreda je trening kroz igru, a od petog razreda počinju takmičarski treninzi i takmičarsko učenje streljaštva.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare