Stojković nakon privođenja: Dok Gašić razmenjuje poruke i pozdrave sa kriminalcima njegova policija privodi mirne aktiviste koji se bore protiv nasilja

BEOGRAD

Kopredsednica stranke Zajedno, Biljana Stojković i još četvoro članova i članica stranke su sinoć privedeni u Beogradu dok su na trotoaru ispred Narodne skupštine ispisivali grafit „Stop nasilju“. Stojković kaže da je režim ovim privođenjem nije uplašio i da će nastaviti da se bori za sigurno društvo i bolji život za sve ljude.

„Vučićeva policija intenzivno i ažurno privodi političke aktiviste stranke Zajedno. To samo pokazuje koliko je režim u strahu od svih ljudi koji žele da stanu na put mržnji i podelama u našem društvu. Zamislite oni su priveli nas koji smo na trotoaru ispisivali grafit Stop nasilju – ta poruka je ono što smeta ovom nasilničkom režimu!“, izjavila je Stojković.

Ona podseća da je pre nekoliko dana interventna policija u sred bela dana bez ikakvog objašnjenja uhapsila sekretara stranke Zajedno u Novom Sadu.

„U svega nekoliko dana nas šestoro iz stranke je završilo u policijskim stanicama samo zato što stojimo rame uz rame sa građanima i građankama naše države kojima je prekipelo da žive u društvu u kojem su siledžije i nasilnici nagrađeni za svoje postupke. Društvu u kojem najgori među nama, samo zato što su nasilni, misle da imaju pravo da oduzmu budućnost našoj deci i svim drugim ljudima koji zaslužuju bolji život“, rekla je Stojković.

Kopredsednica stranke Zajedno veruje da u društvu ima mnogo značajnijih problema na koje bi policija mogla da reaguje, objavila je ta stranka .

„Dok Gašić razmenjuje poruke i pozdrave sa kriminalcima njegova policija privodi mirne aktiviste koji se bore protiv nasilja. To je jasna poruka koju ova kriminalna vlast šalje građanima i građankama – nije problem najveća plantaža marihuane u Evrope i veze vlasti sa tim kriminalcima, nije problem uništavanje EPS-a, nije problem beskrajno zaduživanje zemlje i rasprodaja javnih resursa i dobara. Nije problem ni ponovno zakazivanje odbrambenog sistema pa nam se sela i gradovi i infrastruktura ruše pod naletom vode. U kranjem slučaju, veliki broj grafita koji promovišu nasilje i ratne zločince su pisani pod policijskom zaštitom, ali zločin je napisati Stop nasilju“, poručuje Stojković.

Ona kaže i da će ponosno nastaviti da zajedno sa svojim drugaricama i drugovima iz stranke Zajedno i cele opozicije nastaviti ovu borbu sa građanima i građankama.

„Mene nisu zaplašili, a verujem da je i među drugim ljudima sve manje straha pošto je ova vlast potrošila sve svoje adute. Zajedno se možemo izboriti za sigurno društvo i bolji život za sve naše ljude“, zaključuje Stojković a prenosi stranka Zajedno. (kraj) . SZ/LJS

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare