Master rad Danijele Nikolić iz hemije najbolji u regionu

NIŠ

Master rad Danijele Nikolić, studentkinje doktorskih studija na Departmanu za hemiju Prirodno-metamtičkog fakulteta Univerziteta u Nišu, nagrađen od strane Fonda Nenada M. Kostića za hemijske nauke kao jedan od najboljih u regionu u protekloj školskoj godini, saopšteno je sa ovog fakultetu a vest o ovome objavljena je na zvaničnoj fejsbuk strani PMF-a u Nišu.

 Mentorka Danijele Nikolić je dr Mariji Genčić, vanredna profesorka Departmana za hemiju Prirodno-matematičkog fakulteta u Nišu.

                          „Tokom izrade master rada pod mentorstvom dr Marije Genčić bavila sam se modifikacijom komercijalno dostupnog antipileptika i izvršila određena biološka testiranja.Tokom izrade svog master rada imala sam veliku podršku svoje mentorke kao i ostalih kolega iz laboratorije za organsku sintezu i analizu. Raduje me činjenica da je moj master rad prepoznat od strane eminentnih naučnika u oblasti hemije što će mi dati dodatni postek za moj dalji rad i napredak u karijeri“, istakla je ovom prilikom Danijela Nešić.

                         Reč je o Fondu Nenada M. Kostića koji nagrađuje za najbolje mastar i diplomske radove u oblasti čiste i primenjene hemije.

                        „ Ocenjuje se sama naučna vrednost rada, kvalitet i primenjivost dobijenih rezultata. Od prošle godine konkurs je proširen i na susedne zemlje u regionu“, kaže dobitnica nagrade Danijela Nikolić.

                         Danijela je već nagrađivana od strane Srpskog hemijskog društva, Fonda za mlade talente i Fonda Ane Bjeletić i Ivana Markovića za izuzetan uspeh tokom studiranja. Stručno se  usavršavala u Nemačkoj, fokusirajući se na sintezu, potencijalno antiproliferativnih, organokalajevih jedinjenja. (kraj) VP/MN

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare