Stojković ipak nije smenjen

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

KRAGUJEVAC-LESKOVAC

Fakultet medicinskih nauka u Kragujevcu demantovao je danas navode pojedinih medija da je genetičar Miodrag Stojković smenjen sa mesta šefa katedre za matične ćelije.

U saopštenju te visokoškolske ustanove se navodi i da su tvrdnje da će doći do raspuštanja katedre za matične ćelije i da će biti doveden u pitanje nastavak izgradnje Centra izuzetnih vrednosti, „netačne i zlonamerne“.

„Tačno je da je zbog ozbiljnih istraživanja koja profesor Stojković mora da obavi van naše zemlje bilo reči da katedru za matične ćelije na doktorskim akademskim studijama Fakulteta medicinskih nauka preuzme njegova bliska saradnica profesorka Biljana Ljujić, sa čim se saglasio i sam profesor Stojković. Od te ideje se ipak odustalo pa je profesor Stojković ostao šef katedre za matične ćelije“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da se svi poslovi na Fakultetu medicinskih nauka u Kragujevcu, uključujući i katedru za matične ćelije, odvijaju „normalno, prema ranije utvrđenim planovima i programima“.

Kragujevački portali preneli su ranije da je Stojković smenjen sa mesta šefa katedre za matične ćelije na doktorskim studijama Fakulteta medicinskih nauka u Kragujevcu, a da je na to mesto odlukom dekana imenovana profesorka tog fakulteta Biljana Ljujić.

Reagovali su članovi katedre za matične ćelije, njih devetoro, među kojima i Stojković, koji su od dekana FMN zatražili u otvorenom pismu da „preispita svoju odluku o smeni“ koju je doneo „bez prethodnog razgovora sa profesorom Stojkovićem“.

S druge strane, dekan Vladimir Jakovljević za list Danas i za Glas Šumadije rekao je da je do promene na mestu šefa katedre za matične ćelije došlo „uz saglasnost“ njegovog, kako je rekao, bliskog prijatelja Miodraga Stojkovića.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare