Što je mnogo, mnogo je!

VRANJE

Ovogodišnja kulturno-turistička manifestacija „Dani Vranja“ koja je u gradu pod Pržarom, trajala četiri dana ostaće upamćena po enormnom honoraru koji je za dva sata pevanja isplaćen estradnoj umetnici Lepoj Breni.

Prema zvaničnim podacima sa veb sajta Turističke organizacije Vranja, koji su dostupni u rubrici “javne nabavke” koncert Lepe Brene na “Danima Vranja” koštao je 2.856.000 dinara, ili nešto više od 24.000 evra, U obaveštenju o zaključenom ugovoru stoji da je kriterijum za dodelu ugovora, najniža ponuđena cena.

Nije teško izračunati da je njen sat pevanja koštao 12.000 evra. Normalan čovek ne može da poveruje i pita se šta to vredi za tolike pare?

Neshvatljvo je mnogim Vranjancima, bez obzira što je Brenin koncert bio dobro posećen.

Grad koji je siromašan, u kome je veliki broj nezaposlenih, u kome je 50 lekara na evidenciji Zavoda za zapošljavanje, bez nade da će skoro dobiti posao, grad u kome država poslednjih godina nije dovela ni jednog stranog investitora, grad sa neuređenim ulicama, okrpljenim kolovozima, o trotoarima i da ne govorim, grad u kome većina nema rešeno stambeno pitanje, odlučio da odreši kesu i iskešira ovoj pevačici toliki novac.

Da li je lokalno rukovodstvo razmišljali koji problemi bi bili rešeni ovim novcima?

Očigledno da nije. Jer da jeste ne bi tako olako iz gradske kase dalo toliki novac. Novac svih nas. Zbog koga i radi čega. Radi nečijih ličnih interesa, ili da bi se neko ugradio sa nekim procentom.

Kome je samo palo na pamet da angažuje Brenu da uveseljava Vranjance?

A ona se zahvaljujući ovakvim potezima neodgovornih, na grbači naroda koji se ni zašta ne pita, enormno bogati.

Mediji ovog leta pišu koliko zarađuje, kako kupuje jahtu od bezmalo devat miliona evra, kako ima kola i za odlazak na pijacu i još kojekakve gluposti. Iritantno delije na sve obične smrtnike, a posebno na one koji svakodnevno računaju kako da prežive, kako decu da školuju?

Dotična “balkanska zvezda” održala je i koncert u Leskovcu na otvaranju “Roštiljijade”. Uživanje u njenom pevalju leskovčane je za 714.000 dinara  koštao manje nego u Vranju.

Da li su oni bolji pregovarači u sklapanju ovakvih poslova od Vranjaca nepoznato je?

Bilo kako bilo ona je gostovala u oba grada iz kojih se u Beograd, za nekoliko sati pevanja, vratila “teža” za 50.000 evra.

Tako nam i treba, jer kako kaže ona naša narodna “ovce su za šišanje”.

Prati
Obavesti me o
guest

2 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Pevaci s osnovni skolu, poljoprivrednu
Pevaci s osnovni skolu, poljoprivrednu
4 godine pre

Vi koji placare ste od polupismenih pevaljki koje su stipaki pod svadbarske stare dok su puzeci na astalima sakupljale baksis, napravili zvezde. Sad nek vam zvezde igraju i zevaju pred OCIMA zbog visione honorara a kratkoce nastupa. Jos na plejbek. Mini su nosile jos ko devojke. Sad gerijatrija podkusila kraci. Tina Tarner made in Serbia via Bosnia. Nudite 500 evra ubuduce, pa nek se javi ko hoce. Za muzicku kulturu je potrebno vide od ovoga. Umetnicka vrednost, persona, celovecernji koncert da pevanjem 4 sata, potpisivanjem autograma 2 sata. Ni doktorsku dnevnicu ne zarade a vi vacante pare, pa kad dodju izbori,nemoj da vas cude rezultati. Sve njihove pesme bi lokalni bendovi svirali celi dan i noc. Novinari treba da postize polupismenih pevace koji nepostenim radom zaradjuju vise od lekara, pravnika, ekonomista. Da njihova deca zive na racun sirotinja po Maldivis, nek pisu gde letuju njihova deca, gde zimuju, gde stanuju. Positae.

Zeljko
Zeljko
4 godine pre

Ona narodna kaze:”mnogo je koga biju”!?Ipak, posteno je to mnogo para!!!