Ministar Ružić u Leskovcu

LESKOVAC

Konferenciju za medije povodom posete Leskovcu održao je ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić. On je rekao da je da je sa gradonačelnikom Goranom Cvetanoviće, predsednikom Skupštine grada Aleksandrom Đurovićem i držanim sekretarima ministartsva i timom grada Leskovca imao plodotvoran i redovni sastanak.

„Naš redovni obilazak i saradnja koju demostriramo svih ovih godina daje rezultate. Ono što je značajno istaći je d aGrad Leskovac funkcioniše u sklasu sa svim normativnim uzusima, da je svakim danom sve više i više otvorenih mogućnosti za realizaciju projekata onih koji su nosioci suvereniteta u ovom gradu, a to su žitelji i žiteljke Leskovca. Povod svako je i jedina manifestacij aturističkog karaktera u Srbiji koja već 30. put okuplja više stotina građana Srbije i regiona. Kulturni sadržaju koji se nude su na najvišem nivou, a baštinjenje tradicionalnih i kulturnih vrednosti je intencija kako svakog domaćina, tako i gradonačelnika Cvetanovića.

Ovo je brend na ponos čitave Srbije, a stotine hiljada posetioca to i potvrđuju. Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave prati razvoj svake jedinice lokalne samouprave i uvek smo spremni da pomognemo našim fondovima da se realizuju značajni projekti. U Leskovcu smo prethodnih godina pomogli saniranje sportske hale, a očekujemo da iduće godine uđe u realizaciju prošlogodišnja najava vezana za program za lokal koji smo ostvarili u saradnji za Evropskom investicionom bankom UNDP. Radi se o projektu video nadzora za čitav Leskovac i koji iznosi preko 150 miliona dinara. Tako pokazujemo i dokazujemo da je moguće realizovati značajne projekte u interesu građana, na benefit i korist preko 40 gradova i opština Srbije koji će biti obuhvaćeni ovim programom,“ rekao je Ružić.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare