Stiglo skloniste za humanitarnu pomoc

NIŠ

Danas je za Marinu Adamović, dobrotvorku koja je i po kiši, snegu i suncu, prikupljala priloge da pomogne bolesnoj deci, i svima onima kojima je pomoc bila potrebna, stiglo skloniste.

U Obrenovićevoj ulici u centru Niša postavlja se kućica – sklonište.

Godinu ipo dana trebalo je Marini da dobije ovo sklonište od vremenskih nepogoda. Za sve to vreme ona je bila uporna. Sedela u svojoj stolici, jer i sama je osoba sa posebnim potrebama, i prikupljala pomoć za druge. Podsetimo, Marina Adamović pesnikinja i humanista koja, iako boluje od multiple skleroze, svakog dana vredno skuplja novac za humanitarne svrhe u Pobedinoj ulici ili u drugim delovima grada.

“Osećam se odlično, ljudi će lako moći da me nađu, jer ću biti na istom mestu. Sada mi je lakše, jer ću ono što sam do sada radila moći da radim duže u toku dana, jer me ne ograničavaju vremenski uslovi”,  kaže Marina.

Stvar se prelomila prilikom boravka premijera Aleksandra Vučića u Nišu, kada joj obećano da ni zakon ni novac neće biti prepreka u postavljanju skloništa. Tada gradska opština Medijana preuzela posao na sebe. Nakon brojnih prolongiranja takozvana “banka dobročinstva” je stigla.

“ Upravo se postavlja u Pobedinoj ulici. Izvode se radovi. Treba da se postavi staklo, rol vrata, očekujemo da se u toku dana poveže struju i konačno je obećanje gradske opštine Medijana i Aleksandra Vučića da će kućica  biti izgrađena, ispunjeno. Nije lako tako brzo napraviti takvu kuícu. To ne postoji u svetu, kao što verujem da ne postoji u svetu takva humanitarka kao što je Marina, koja godinama skuplja humanitarnu pomoć za one kojima je najpotrebnija , za našu bolesnu decu.”, rekao je predsednik gradske opštine Medijana Milan Krstić.

Marina dnevno sakupiti i uplatiti deset do petnaest hiljada dinara. Nakon što dugo je očekivani zaštitni objekat stigao, Marina optimistično očekuje da će ta suma biti još veća.

Dobrotvori koji su donirali kućicu su iz Niša I Kraljeva I biće prisutni prilikom predaje skloništa Marini.

„Obzirom na to da firma iz Kraljeva pravi kućicu o svom trošku i ni dinar neće naplatiti, sto puta sam rekla da bi sada tih obećanih 5000 evra trebalo usmeriti za pomoć bolesnoj deci. To bi bio pravi potez pred praznike”, prokomentarisala je dobrotvorka

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare