Stigao savremeni digitalni rentgen aprat

VRANJE

Zdravstveni centar Vranje dobio je još jedan novi digitalni rentgen aprat domaćeg proizvođača „Visaris Vision V“,  vrednosti oko 60 hiljada evra.

Načelnik Službe za radiologiju i ultrazvučnu dijagnostiku, dr Nebojša Milosavljević kaže da su sa samo 10 dana obezbedili ovaj aparat aplikacijom kod Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje

„Aparat pruža bolju evaluaciju pacijenata za sve radiološke pretrage. Horizontalno postavljen sto omogućava snimanje pacijenata u ležećem stavu. Zbog rekonstrukcije, aparat će privremeno biti smešten u Kovid ambulantu ATD do završetka radova na rekonstrukciji Bolnice, a potom će biti premešten u renovirane prostorije Službe za radiologiju i ultrazvučnu dijagnostiku.

U pitanju je savremeniji aparat od ovog koji već imamo. Na sličnom aparatu smo u Kovid ambulanti do sada uradili 38. 807 pregleda. Sa novim aparatom dobijamo na brzini kod pregleda, koji su sa manjom dozom zračenja i sa većim komforom, kako za pacijente tako i za rentgen tehničare.

U Službi za radiologiju i ultrazvučnu dijagnostiku sa ovim aparatom ima ukupno 4 digitalnih aparata, sistema novije generacije i uskoro očekujemo i najsavremeniji digitalni aprat sa skopijom. Po završetku rekonstrukcije Bolnice radiologija će imati dva skenera“, ističe dr Milosavljević“.

„Ministarstvo zdravlja Republike Srbije je uvidelo značaj naše zdravstvene ustanove i potvrdilo to ovom donacijom. S obzirom na broj stanovnika našeg grada, na građane Pčinjskog okruga i Kosovskog Pomoravlja koji se leče u Zdravstvenom centru Vranje, magnetna rezonanca će upotpuniti dijagnostiku u Službi za radiologiju i ultrazvučnu dijagnostiku.

Služba radiologije od početka proglašenja pandemije radi u kovid i ne kovid sistemu paralelno, zahavljujući dobroj organizaciji, stručnosti, profesionalnosti. Ojačani su mladim kadrom, osposobljeni su za sve dijagnostičke metode tako i za magnetnu rezonancu koju očekujemo.

Zahvaljujući saradnji koju smo 2019. godine potpisali sa Kliničkim centrom Niš, tri pacijenta nedeljno šaljemo na dijagnostiku magnetnom rezonancom. Postoji velika potreba naših građana za ovom vrstom dijagnostike. Rekonstrukcijom Bolnice, Služba za radiologiju i ultrazvučnu dijagnostiku dobija prostor i magnetnu rezonacu po najsavremenijim standardima“, istakla je direktorka Zdravstvenog centra Vranje dr Ljiljana Antić.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare