Stefanović i šefica Euleksa o situaciji i saradnji

BEOGRAD

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova  Nebojša Stefanović i šef misije Euleks-a na Kosovu Aleksandra Papadopulu ocenili su danas u Beogradu da je međusobna saradnja u prethodnom periodu bila konstruktivna, ali i da ima prostora za njeno unapređenje, saopštio je MUP Srbije.

Stefanović je rekao da još nema pomaka u istrazi vezanoj za ubistvo pripadnika Žandarmerije Stevana Sinđelića, 2014. godine u Kopnenoj zoni bezbednosti, i istakao da očekuje pomoć Euleks-a u rasvetljavanju ovog slučaja.

 

On je “ izrazio zabrinutost zbog ugrožavanje osnovnih prava i sloboda Srba na teritoriji autonomne pokrajine Kosovo i Metohija i naglasio da očekuje podršku Euleks-a u svim svim situacijama u kojima su bezbednost i sigurnost srpske zajednice ugroženi”, navodi se u saopštenju.

 

Šef misije Euleks-a Papadopulu je istakla da će oni nastaviti da obavlja svoje savetodavne i istražne funkcije, u cilju pružanja veće bezbednosti za sve građane, kao i da se, u tom smislu, posebna pažnja posvećuje zaštiti privatne imovine.

 

Papadopulu je dodala i da će sudije Euleks-a nastaviti da rade u cilju zaštite privatne imovine svih građana.

 

Stefanović je istakao neophodnost saradnje u cilju procesuiranja svih organizovanih kriminalanih grupa koje deluju sa obe strane administrativne linije.

beograd-stefanovic-euleks-1-copy

Papandopulu i Stefanović zaključili su da postoji značajan prostor za saradnju, da je prisustvo misije Euleks značajno radi očuvanja bezbednosti svih građana, kao i da će Ministarstvo i misija Euleks-a nastaviti da neguje partnerski odnos i u narednom period, saopštava MUP Srbije.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare