Dimitrijević : Leskovačka bolnica medju najboljima u Srbiji

LESKOVAC

Opšta bolnica u Leskovcu  danas je obeležila sto sedam godina postojanja i rada.

Tim povodom bolnicu su posetili i obišli renovirano Odeljenje neuropsihijatrije gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović i načelnik Jablaničkog upravnog okruga Božidar Stoljilković.

Opšta bolnica u Leskovcu sa oko 250.000 pacijenata iz Jablaničkog okruga centar je zdravstvene zaštite u ovom delu Srbije.

Od nekadašnje male bolnice sa svega 30 ležaja za 107 godina izrasla je u modernu zdravstvenu ustanovu koja konstantno radi na unapređenju kvaliteta lečenja, rekao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović na svečanom skupu koji je tim povodom priređen.

„Koliki je njen značaj govori podatak da je samo u toku prošle godine u leskovačkoj Opštoj bolnici obavljeno gotovo 400.000 pregleda. Jedna izreka kaže da zdravlje nije sve, ali bez zdravlja sve je ništa. Zato je jedan od prioriteta lokalne samouprave podizanje kvaliteta zdravstvene zaštite, stalno poboljšavanje uslova zbrinjavanja pacijenata, ali i uslova rada lekara, zdravstvenih radnika, saradnika i svih koji rade u Opštoj bolnici. U pretnodne četiri godine napravili smo značajan pomak u ostvarivanju tih ciljeva, rakao je Cvetanović.

Nedavno su završeni radovi na izgradnji onkologije, dečje i neuropsihijatrije, renovirani su plafoni, električne instalacije, toaleti, zamenjena je stolarija.

Novo ruho dobio je i EEG kabinet, gde je renovirana fasada, podovi, sanitarni čvor i nastrešnica, uređen je park ispred kabineta.

U toku ove godine izvedeni su brojni radovi i na Odeljenju bolesti zavisnosti, kao i u dnevnoj bolnici na psihijatriji, u šta je uloženo 8 miliona dinara, od čega je 5,5 miliona izdvojilo Ministarstvo zdravlja, a ostalo su obezbedili donatori. U svim službama je nešto urađeno, od prostorija, sanirtarnih čvorova, zamene podova, do rekonstrukcije kanalizacione mreže i toplovoda.

Uz pomoć donatora i Ministarstva bolnica je nabavila veliki broj aparata, koji će omogućiti bolju dijagnostiku i kvalitetnije lečenje, naročito na odeljenjima kadiologije, ginekologije i neonatologije.

Cvetanović je rekao da je prioritet zapošljavanje mladih lekara.

„Zato ćemo raditi na tome da sa predstavnicima resornog ministarsva pronađemo modus za zapošljavanje novih lekara, rekao je Cvetanović.

Direktor Opšte bolnice Nebojša Dimitrijević rekao je da je Opšta bolnica Leskovac jedna od najboljih zdravstvenih ustanova u Srbiji, što je potvrdio i ministar zdravlja Zlatibor Lončar prilikom nedavne posete.

„U narednom periodu cilj je nastavak rekonstrukcije bolnice, i to pre svega zgrade Službe za infektivne bolesti, za šta su dobijena sredstva, i Službe za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju, za šta je izrada projekta u toku. Zatim, opremanje centralne sterilizacije, za šta je Ministrstvo obezbedilo 31 milion dinara, premeštanje specijalističkih službi i ambulanti u suteren bolnice i izgradnja nove zgrade patologije.  Takođe, stalno unapređivanje kvaliteta rada zasposlenih, pružanje kvalitetne zdravstvene zaštite i povećanje zadovoljstva korisnika zdravstvenih usluga biće naš primarni cilj. Za sve ovo potrebna je podrška društvene zajenice, a mi je očigledno imamo, rekao je na svečanom skupu povodom godišnjice  Dimitrijević.

leskovac-bolnica-godisnjica leskovac-bolnica-godisnjica-3

Povodom 107. godina rada Opšte bolnice Leskovac zahvalnice su uručene gradonačelniku Leskovca Goranu Cvetanoviću, načelniku Jablaničkog upravnog okruga Božidaru Stojiljkoviću, predstavnicima svih opština Jablaničkog okruga, kao i dugogodinjim donatorima, brojnim firmama sa teritorije grada i okruga.

U Opštoj bolnici Leskovac danas je zaposleno 243 lekara, od toga 22 subspecijalista, 182 specijalista, 41 specijalista na užoj specijalizaciji, 36 na specijalizaciji i tri doktora medicine, četiri doktora nauka, 12 magistara i 18 primarijusa. U bolnici rade tri farmaceuta, specijalista i jedan diplomirani farmaceut, zatim, 166 medicinskih sestara i tehničara sa višom stručnom spremom, pet sa petim stepenom stručne spreme i 521 sa srednjom školom.

Opšta bolnica Leskovac raspolaže sa 795 postelja.

U 2015. godini u Opštoj bolnici Leskovac obavljeno je 470.250 ambulantnih specijalističkih pregleda, a stacionarnih 26.975.

leskovac-bolnica-godisnjica-4 leskovac-bolnica-godisnjica-2

Prati
Obavesti me o
guest

2 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Ivana
Ivana
7 godine pre

Dobar vic! Najbolja bolnica u Srbiji! Dajte, nemojte se saliti kad je zdravlje u pitanju!!!

Bojan Pesic
Bojan Pesic
7 godine pre

Najbolja bolnica po korupciji i lekarima koji od morala a i znanja nemaju nista!!!!