Stefanović: Rasvetljen napad na albanske mladiće

 

BEOGRAD-NOVI SAD

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je  da su “pripadnici MUP-a u  Novom Sadu rasvetlili napad na dvojicu mladića albanske nacionalnosti koji su pretučeni u Futoškoj ulici”.

Policija je posle intenzivne višečasovne istrage identifikovala sve napadače koji su pretukli dvojicu mladića i uhapsila četiri osobe osumnjičene za ovo krivično delo. Pronađena je i odeća, koju su osumnjičeni nosili u nedelju ujutru prilikom napada, što je važno za nastavak istrage, naveo je MUP Srbije.

Iako dosadašnja istraga, uključujući i razgovor sa osumnjičenima, ali i jednim od oštećenih, ukazuje da ovaj incident nije podstreknut na nacionalnoj osnovi, policija će ispitati sve navode veoma detaljno i doći do potpune istine, dodaje se.

Policija je, takođe, identifikovala i osobe koje su u subotu uveče učestvovale u tuči u jednom ugostiteljskom objektu u „Beton hali“ u Beogradu. Neki su već privedeni, dok se za ostalima intenzivno traga i očekujem da oni uskoro budu uhapšeni.

“Srbija neće biti zemlja u kojoj se bilo ko, bez obzira na nacionalnu, versku ili neku drugu pripadnost, oseća ugroženim, niti će biti zemlja u kojoj će divljački napadi proći nekažnjeno.

Ovo je država u kojoj vlada pravo i u kojoj će svaka vrsta nasilja biti najstrože sankcionisana, a policijski i tužilački organi reagovaće brzo i efikasno kako bi građani bili bezbedni i sigurni,“rekao je Stefanović.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare