STEFANOVIĆ OD MEUČIJA TRAŽI ODGOVOR ZA UBISTVO SINDJELIĆA

BEOGRAD

Ministar unutrašnjih poslova  Srbije Nebojša Stefanović uputio je danas, povodom godišnjice ubistva žandarma Stevana Sinđelića, otvoreno pismo šefu Misije Euleksa Gabrijeleu Meučiju.

 

“Poštovani gospodine  Meuči,

 

Danas se navršava godinu dana od brutalnog terorističkog napada, kada su još uvek nepoznata lica osula paljbu iz automatskog oružja, iz zasede, na pripadnike srpske Žandarmerije u Kopnenoj zoni bezbednosti. Tom prilikom  mučki je ubijen  pripadnik niškog odreda Žandarmerije,  Stevan Sinđelić. On je iza sebe ostavio suprugu i dvoje maloletne dece.

 

Prilikom našeg poslednjeg susreta prošle godine, predao sam vam sva saznanja do kojih je došao MUP Republike Srbije u ovom slučaju. Ni porodica Stevana Sinđelića, ni srpska javnost, još uvek  nisu dobili odgovor ko je usmrtio Stevana, kao ni dokle je istraga stigla.

 

Napad na srpskog policajca je napad na državu. Zato ću kao ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije nastaviti da insistiram na hapšenju počinilaca, kao i na njihovom privođenju pravdi zbog zločina koji su počinili. To, uostalom dugujete Stevanovoj porodici i građanima Srbije. Tako će i Misija Euleksa poslati jasnu poruku o svojoj neutralnosti i dokazati da su za vas teroristički napadi nedopustivi,  a svi građani jednaki, pa će se i srpsko stanovništvo na Kosovu i Metohiji osećati bezbednije”, navodi se u pismu  srpskog ministrea policije šefu Euleksa.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare