STEFANOVIĆ I VULIN U PREŠEVU

PREŠEVO

|

Ministar unutrašnjih poslova  Nebojša Stefanović, koji je danas prisustvovao u Preševu otvaranju druge faze i početku radova na trećoj fazi privremenog prihvatnog centra za migrante, poručio je da je MUP “ ozbiljnim radom i zalaganjem očuvalo bezbednost i stabilnost Republike Srbije” , a da je migrantima u Srbiji  “obezbeđen human i dostojanstven boravak” .

 

Ministarstvo unutrašnjih poslova, kako je naveo, ulaže ogromne napore da se uspostavi sistem jedinstvene registracije.

 

„Migrantska kriza može da se reši samo jedinstvenim pristupom, migrantsku krizu ne može da reši Srbija sama, niti bilo koja zemlja na našoj ruti, niti bilo koja druga zemlja samostalno. Moramo imati jedinstveni sistem registracije, gde će ti ljudi moći da se registruju na jednom mestu, da se ne registruju u svakoj državi kroz koju prolaze, jer to je i mnogo skuplje za sve nas, ali i dodatni napor za te ljude. Na taj način povećavamo i bezbednosne preduslove za njihov miran prolazak kroz svaku od tranzitnih država“, rekao je  Stefanović.

 

On je dodao da je “ izuzetnim angažovanjem pripadnika svih jedinica policije postignuto da se građani Srbije osećaju bezbedno, kao i migranti, kod kojih se vodi računa o tome da ne postanu žrtve trgovaca i švercera različite vrste i da im se sačuva dostojanstvo i pruži normalan život tokom njihovog boraka u Srbiji”.

 

„Što se tiče Ministarstva unutrašnjih poslova, sada možemo, nakon više od godinu dana od početka migrantske krize, da kažemo da smo ozbiljnim radom i zalaganjem očuvali bezbednost Republike Srbije, da su svi naši građani mirni i spokojni“, rekao je  Stefanović.

„Mi ćemo nastaviti da poštujemo evropsku politiku, radićemo u skladu sa postupanjem svih država Evrope, pre svega najvećih država poput Nemačke, Austrije i drugih koje se nalaze migrantskom putu i u skladu sa njihovom politikom i dogovorom koji napravimo sa svim našim komšijama trudićemo se da proces migracija teče potpuno neometano i potpuno normalno“, rekao je Stefanović.

 

 

On je, zajedno sa  ministrom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandrom Vulinom, ambasadorom Kraljevine Norveške  Arneom Sanesom i predstavnicima UNHCR, obišao renovirane objekte čiju je adaptaciju finansijski pomogla Kraljevina Norveška.

 

Stefanović je izrazio zahvalnost Kraljevini Norveškoj kao i drugim državama koje su pomogle da se Srbija bolje i efikasnije suoči sa migrantskom krizom.

Presevo Stefasnovic Vulin. 6 Presevo Stefasnovic Vulin. 5 Presevo Stefasnovic Vulin. 3 Presevo Stefasnovic Vulin. 1 Presevo Stefasnovic Vulin

On se  zahvalio i svim volonterima, koji danonoćno rade neumorno i čija energija omogućava da kamp u Preševu bude dostojanstven i da se migranti u njemu osećaju kao ljudi, a ne kao nekakvi prolaznici koje niko ne želi.

 

MUP će, kako je rekao, nastaviti da sarađuje sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Komesarijatom za izbeglice, kako bi bilo omogućeno humano i normalno postupanje prema migrantima i kako građani Srbije ne bi morali, ni u jednom trenutku, da se plaše za svoju bezbednost.

 

.

 

Stefanović i Vulin, v.d. direktora policije Vladimir Rebić i načelnik Uprave granične policije Milenko Božović obišli su i bazu Žandarmerije Cakanovci.

Cakanovce

Zahvalivši UNHCR-u na donaciji koja će pomoći da se poprave uslovi života i rada policije,

Stefanović je objasnio da u bazi Cakanovci izgrađen novi kompleks za stanovanje i boravak pripadnika Žandarmerije.

 

Stefanović je rekao da očekuje da će se uspeti da se i ove godine ulože dodatna sredstva u uniforme, opremu, vozila i sve ostalo što je potrebno pripadnicima  policije u njihovim svakodnevnim aktvnostima.

 

„Bolje obučena i opremljena policija može da bude još efikasniji i da ostvaruje bolje rezulatate“, rekao je Stefanović zahvalivši pripadnicima policije na ogromnoj energiji koju ulažu kako bi svi građani bili bezbedni

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare