DSS: ZA NATO SPORAZUM NISU ODGOVORNE PREDHODNE VLASTI

BEOGRAD

Predsednica DSS-a Sanda Rašković Ivić zatražila je od predsednika Tomislava Nikolića da ne potpiše ukaz o proglašenju zakona o potvrđivanju sporazuma sa NATO, tvrdeći da će taj zakon imati nesagledive posledice.

Sanda Rašković Ivić je u izjavi za medije ocenila i da predsednik vlade Aleksandar Vučić za sporazum sa NATO ne može da prebacuje odgovornost na druge ili prethodne vlasti, navodeći da je on potpisan marta 2015. a ratifikovan 12. februara ove godine.

Rašković Ivić je takođe pitala predsednika Vlade, ukoliko su sporazum i zakon “toliko dobri i potrebni Srbiji, zašto su u Narodnoj skupštini usvojeni gotovo u tajnosti, pa o svemu mediji gotovo da nisu ni izvestili”.

Prema tvrdnji Rašković Ivić, građanima nije omogućemo da saznaju da usvojenim sporazumom NATO-u dozvoljeno da ima pristup svim državnim i privatnim objektima kada on to zatraži, omogućen im je prelaz preko teritorije Srbije, bez plaćanja poreza, putarina ili bilo kojih drugih dažbina, a njegovim vojnicima se garantuje imunitet u odnosu na krivična i prekršajna dela.

Ona smatra da je ovaj sporazum za Srbiju vrlo opasan i da može biti od strane NATO zloupotrebljen, kao što je, kako kaže, zloupotrebljena i odredba o ZSO iz Briselskog sporazuma.

“O paljenju džamija Aleksandar Vučić može više da pita svoje prijatelje iz NATO-a. Kada se to dešavalo, kao narodni poslanik je bio upoznat sa svim detaljima dešavanja na KiM i u Beogradu i tada je imao sasvim drugačije stavove. Srbiji nije bilo u interesu da se džamije pale”, rekla je Rašković Ivić.

Ona kaže i da DSS i ona nemaju u svojoj istoriji epizode saradnje sa huliganskim i ekstremnim grupama, ali tvrdi da je Vučić lično učestvovao u mitinzima koji su završeni nasilno i uz ljudske žrtve.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare