Stefan Milenković na otvaranju Osmog LEDAMUS-a

LESKOVAC

Leskovački dani muzike, muzički festival koji se ove godine dešava po osmi put, održaće se od 16. maja do 21. juna.

 

U okviru ove manifestacije biće  održano deset kocerata klasične i džez muzike, tri radionice i predavanje „Organizacija rada horskog pevanja u školama.“ Leskovačka publika imaće prilike da vidi vrhunske umetnike i ansamble iz svog grada, kao i iz Srbije i inostranstva.

Najpoznatije ime među učesnicima je svakako svetski poznati i priznati violinista Stefan Milenković, koji će nastupiti u ponedeljak, 16. maja, na otvaranju Ledamusa. Sa njim će na kliviru nastupiti i Leskovčanin Vladimir Milošević, a nastup će biti u sali Narodnog pozorišta. Jedan od zanimljivijih nastupa biće i koncert na kome ćemo po prvi put u Leskovcu moći da uživo čujemo muziciranje na harfi. Ljiljana Nestorovska, harfistkinja i Anđela Bratić, flautistkinja, nastupiće 3. juna u svečanoj sali grada Leskovca.

Po rečima direktorke muzičke škole Biljane Miljković ove godine Ledamus traje pet nedelja, jer je želja organizatora da ovakva manifestacija ide stalnom uzlaznom putanjom.

„Svake nedelje biće dva do tri koncerata, tako da će ljubitelji muzike moći da proprate sva dešavanja. Interesovanje publike je veliko, kako kod publike tako i kod umetnika koji su izrazili želju da nastupe upravo na ovoj manifestaciji.

Pokrovotelji su Ministarstvo kulture i grad Leskovac.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare