Godina preduzetništva u Vlasotincu

VLASOTINCE

Opština Vlasotince i Centar za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga potpisali su ugovor o saradnji na projektu “Godina preduzetništva u Vlasotincu”  čija je vrednost  četiri miliona dinara i podrazumeva mere finansijke i nefinansijske podrške preduzetništvu.

“Vlasotince je prva opština sa kojom smo sklopili ovakav ugovor i moram da naglasim da je ovo samo nastavak naše dobre saradnje” ,  rekla je direktorka Centra za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga Biljana Stanković.

Projekat će se realizovaće do kraja godine kroz četiri komponente: podsećanje na dugogodišnju tradiciju Vlasotinca kao preduzetničkog centra, osvrt na uspešne primere preduzetništva danas, podsticaj razvoju preduzetništva i formiranje Forum za razvoj preduzetništva.

“Danas je praksa kod mladih ljudi da svi traže posao u javnom sektoru. Mali broj njih ima želju da postane sam svoj gazda i da krene trnovitim putem preduzetništva. Mi upravo želimo da probudimo taj duh i da ljude usmeravamo na pokretanje sopstvenog posla”,  rekao je predsednik opštine Vlasotince  Zoran Todorović.

On je  dodao kako smatra da svaka godina treba da bude godina preduzetništva kako bi većina građana osetila boljitak i da na  evidenciji Nacionale službe zapošljavanja u Vlasotincu ima oko 5000 ljudi.

Ovaj projekat u skladu je sa politikom republičke vlade koja  ove godine takođe sprovodi projekat Godina preduzetništva, usmeren na jačanje poslovanja i unapređenje konkurentnosti malih i srednjih preduzeća, kao pokretača razvoja svake ekonomije.

Pomoćnik ministra privrede za mala i srednja preduzeća Katarina Obradović Jovanović rekla je da je Vlada Srbije  za  tu svrhu odvojila 16 milijardi dinara i dodala da su planirana  33 programa u okviru kojih mogu da se koriste ta sredstva, a da je trenutno  aktivno njih 20 .

 

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare