Stanković: Za 18 godina uloženo 130 miliona evra u tri opštine

Za 18 godina u izgradnju Bujanovca, Preševoa i Medveđe uloženo 130 miliona evra, rečeno je danas u Bujanovcu, na prigodnoj svečanosti u Domu kulture u na kojoj je Koordinacionono telo  za Bujanovac, Preševo  i Medveđu obeležilo osamnaestu godinu rada.

Zoran Stanković predsednik Koordinacionog tela je izjavio da je za osamnaest godina postojanja to telo ostvarilo značajne rezultate i dobru saradnju između lokalnih samouprava i organa Republike Srbije.

„U ovom vremenskom periodu preko službi Koordinacionog tela u izgradnju infrastrukturnih objekata uloženo oko 35 miliona evra. Ta cifra zajedno sa međunarodnom pomoći iznosi oko 130 miliona evra. Nadamo se da ćemo u narednom periodu obezbediti još više novca za funkcionisanje lokalnih samouprava i da će to biti jedan od znakova poboljšanja života i rada na ovim prostorima“, rekao je Stanković.

„Bezbednosna situacija je stabilna, nema međunacionalnih sukoba. Ne očekuje se poremećaj bezbednosnih prilika zahvaljujući lokalnim samoupravama i građanima. Državne institucije funkcionišu dobro“, rekao je Stanković.

On je podsetio da je zahvaljujući naporima Koordinacionog tela u Bujanovcu otvoreno Odeljenja Ekonomskog fakulteta iz Subotice, a u Preševu porodilište. Redovno se školuje oko 300 dece, a za oko 30 studenta iz Preševa, Bujanovca i Medveđe obezbeđene su stipendije.

Na svečanosti su mladi iz Bujanovca u okviru projekta „Naš grad, naše škole“, predstavili vodič kroz njihov grad napisan na srpskom, albanskom, romskom i engleskom jeziku. Projekat je realizovan u saradnji Koordinacionog tela i nevladine organizacije Grupa 484, uz podršku jedne dečje fondacije iz Švajcarske.

„Kroz ovaj projekat deca su jasno rekla šta žele, a to je da žive zajedno u slobodi, da se ne dele, da budu sastavni deo Evrope i sveta, s obzirom da po svim svojim kvalitetima to i zaslužuju“, rekao je Stanković.  

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare