U Medvedji postavili table i na srpskom jeziku i sa putokazima

Dan posle pisanja JUGpressa o tome da je u većinski srpskoj opštini Medvedja  postavljeno nekoliko  tabli  samo na albanskom jeziku, bez putokaza i oznake razdaljine do objekta na koji ukazuju, postavljene su nove table na srpkom i albanskom jetiku koje imaju i putokaz i oznaku za razdaljinu.

Fotografije ovih tabli JUGpress je dobio sinoć .

Da podsetimo , direktor Turističke organizacije u Medvedji Ljubiša Ristić rekao je tada za JUGpress da se radi o aktivnosti te opštinske organizacije na postavljanju tabli za koju postoji saglasnost lokalne samouprave .

On tada nije mogao da odgovori zašto nisu postavljeni putokazi na albanskom i srpkom jeziku već samo na albanskom kao i zašto je ovo uradjeno baš u ovih dana.

Ristić je rekao da su ovi putokazi turistički .

„Te dve table smo stavili samo na albanskom jeziku i čekali smo  reakcijue pa da stavimo i na srpskom“,rekao je Ristić i dodao da su to, zapravo, oznake za dve tekije.

Za sve te putokaze, objasnio je, novac obezbedjuje opština iz svog budžeta, koja je i osnivač Turističke organizacije .

Ristič tvrdi da se radi o aktivnosti koja se sprovodi unazad tri godine i da postoji veliki pritisak lokalnih Albanaca da se postavljuaju natpisi i na albanskom jeziku.

Zašto se ne postavljaju istovremeno dvojezični natpisi  , nije mogao da objasni ali kaže da će „sutra biti postavjeno i na srpskom jeziku“ i da je „u stalnom kontaktu“  sa predsednikom opštine Nebojšom Arsićem ( SNS).

Tvrdi da se ranije dešavalo nekoliko puta da natpisi na srpskom i albanskom „budu polupani“ a na pitanje da li je to prijavljivano policiji kaže da nije .

Na pitanje zašto nije prijavljeno policiji odgovara da su to „turistički natpisi“.

A na pitanje zašto ispod table na albanskom jeziku , koja je postavljena u Medvedji a koja bi trebalo da usmerava ka groblju i tekiji u selu Kapit , koje se  nalazi na par kilometara odatle, nema putokaza niti oznake o razdaljini do tog mesta kaže „To ćemo sutra da stavimo crticu i da vidimo koliko kilometara ima odatle do tekije pa da napišemo“.

Kao što je tada i najavio Ristić, table su postavljene sutradan.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare