STANKOVIĆ : UHAPŠENI JE BIVŠI RADNIK NSZ

LESKOVAC

 

Povodom saopštenja Policijske uprave da je 2. novembra radnik filijale Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ) pritvoren zbog zloupotrebe službenog položaja i pronevere 9,5 miliona dinara budžetskih sredstava, direktor NSZ-a Dejan Stanković je danas rekao medijima da se radi o bivšem radniku te službe.

 

 

“To lice nije radnik NSZ-a od 20. juna prošle godine. Internom proverom u periodu od marta do aprila prošle godine nađene su nepravilnosti u radu lica Z. M. što je dovelo do toga da direktor suspeduje lice sa posla na period od tri meseca. U međuvremenu se došlo do novih podataka i rešenjem direktora tom licu je otkazan ugovor o radu 20. juna 2014. godine, tako da se ne radi o radniku NSZ-a, kako stoji u saopštenju Policijske uprave.

Pošto je utvrđeno da je došlo do određenih zloupotreba službenog položaja, javnom tužilaštvu je decembra 2014. godine podneta krivična prijava protiv Z. M, i dostavljene su sve informacije koje su potrebne za dalje postupanje organa. NSZ će i u budućem periodu da sarađuje sa svim organima u Republici Srbiji koje su zadužene za kontrolu zakonitosti rada, rekao je Stanković.

Period u kome se dogodila zloupotreba je 2012, 2013 i 2014. godina, ali će se istraga proširiti verovatno i na period pre ovoga, rekao je Stanković. NSZ nije ranije podneo prijavu zbog toga što je MUP poslao osobu koja je trebalo da utvrdi činjenično stanje, u međuvremu je dobio podatke iz NSZ-a, i trebalo je vremena da se utvrdi da li postoji osnova za pokretanje krivične prijave, rekao je Stanković.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare