ŠANSA ZA 130 RADNIKA NA SAJMU ZAPOŠLJAVANJA

LESKOVAC

 

U organizaciji Nacionale službe za zapošljavanje (NSZ) filijale u Leskovačkom kulturnom centru prošle srede održan je drugi ovogodišnji Sajam zapošljavanja.

Na  drugom ovogodišnjem Sajmu zapošljavanja u Leskovcu učestvovalo je  13 poslodavaca,  uglavnom sa područja Jablaničkog okruga iz oblasti tekstila , prehrambene, prerađivačke i elektronske industrije, trgovine i osiguranja.

 

Ukupno je ponuđeno 130 radnih mesta a i  ove godine najveće interesovanje nezaposleni su pokazali za kompaniju „Jura“, koja je imala više štandova.

Na sajmu su poslodavci tražili  tehnologe u prehrambenoj industriji, šivače, pletače, mehaničare tekstilnih mašina, energetičare održavanja mašina, trgovce, mesare, vozače, agente prodaje osiguranja, magacionere, viljuškariste, plastičare i radnike za rad u proizvodnji.

Sajam zapošljavanja je otvorio gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

Sajam zapošljavanja uvek predstavlja novu šansu i nadu za dobijanje posla. Kao odgovorna lokalna samouprava preduzimamo sve mere da se broj lica koja traže posao samanji. Od kada smo na vlasti broj lica koja traže posao smanjen je za nešto manje od 3.000 i po prvi put je ispod  20.000 nezaposlenih, rekao je Cvetanović.

Rezultati prethodno održanih sajmova pokazuju da 80 posto potreba poslodavaca bude zadovoljeno u vremenskom periodu od šest meseci nakon održavanja sajma, kao i da 15 do 20 učesnika sajma dođe do posla.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare