Stambeno rešenje za Rome iz “Crvene zvezde” na pomolu?

NIŠ

Gadonačelnik Niša Darko Bulatović sastao se danas u Beogradu sa državnim sekretarom u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Miodragom Poledicom u vezi pronalaženja prihvatljivog rešenja koje će dovesti do poboljšanja uslova stanovanja romske zajednice u naselju „Crvena zvezda“ u Nišu.

Imajući u vidu da je u maju mesecu, u Nišu, održana Konferencija posvećena slučaju romskog naselja „Crvena zvezda“, kojoj su prisustvovale sve zainteresovane strane, kao i romska zajednica u cilju rešavanju problema, današnji sastanak održan je radi donošenja zaključaka i definisanja daljih aktivnosti koje je potrebno realizovati kako bi se sistemski i trajno rešio navedeni problem.

Dogovoreno je da u toku sledeće nedelje u Nišu, bude održan sastanak sa predstavnicima Investitora, koji ima prava na zemljište na kojem se nalazi romsko naselje, ali i sa predstavnicima zajednice i zainteresovanim stranama, kako bi se utvrdile potrebe i zahtevi svih učesnika, na osnovu kojih će biti doneti zaključci za dalji rad. Gradonačelnik Niša Darko Bulatović, istakao je da je grad Niš spreman da da svoj doprinos u cilju integracije Roma i Romkinja, poboljšanju uslova stanovanja, kao i uslovima života sa aspekta socijalnog uključivanja.

Miodrag Poledica, zaključio je da je aktivno učešće zajednice i zajedničko donošenje rešenja koje je prihvatljivo za sve strane od izuzetnog značaja čime će se zadovoljiti potrebe stanovnika romskog naselja „Crvena zvezda“ ali i uspostaviti neophodna procedura za sve aktivnosti. Sastanku su pored predstavnika grada Niša prisustvovali i predstavnici Tima za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva i Kancelarije visokog komesara Ujedinjenih nacija za ljudska prava.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare