GRADONAČELNIK OBILAZIO PIJACU , DIREKTOR NIJE POZVAN

LESKOVAC

U okviru uređenja nove kombinovane zeleno robne pijace u ulici Kralja Petra Prvog, za šta je Direkcija za urbanizam i izgradnju uradila urbanistički projekat i projekat za građevinsku dozvolu, najpre je izvršeno premeštanje objekta mlečne hale sa nekadašnje zelene pijace u centralni deo novog kompleksa.

Vednost prve faze investicije, izgradnja mlečne hale, je oko 4 miliona 800 hiljada dinara bez PDV-a. Inače, uređenje ovog kompleksa, budući da je reč o velikoj investiciji, odvijaće se u nekoliko faza i podfaza, rekao je  danas gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović prilikom obilaska mlačena hale, koja je završena.

Očekuju se neophodne dozvole, nakon čega će uslediti svečano otvaranje ovog objekta.

Za realizaciju druge faze raspisana su tri tendera ukupne vrednosti preko 80 miliona dinara. Investiciju će zajednički sprovesti JP Direkcija za urbanizam i izgradnju i Stambena agencija grada Leskovca.

 

Cvetanović je rekao da je u toku ove godine predviđena  izgradnja lokala komercijalne namene  po obodu pijačnog kompleksa prema Mlinskoj ulici i ulici Kralja Petra Prvog, kao i početak izgradnje objekata u jugozapadnom delu pijačnog kompleksa namenjenog servisnim prostorijama i novoj upravnoj zgradi JP „Pijaca“.

„U centralnom delu pijačnog kompleksa predviđa se smeštaj pijačnih tezgi. Severno od mlečne hale biće potpuno uređen plato zelene pijace sa delom predviđenim za cvetnu pijacu, za koju je predviđeno natkrivanje, odnosno izgradnja nadstrešnice površine 960 metara kvadratnih, projektovane tako da pored zasenčanja i zaštite od atmosferskih padavina obezbedi i dobro prirodno provetravanje  natkrivenog prostora. U okviru ove faze biće izgrađena i kompletna infrastruktura za potrebe pijace i pripadajućeg poslovnog prostora“ , rekao je Cvetanović.

Izvođač radova na izgradnji i uređenju nove pijace, koji je sagradio i mlečnu halu, je AD „Crna Trava“, sa kojim je potpisan ugovor u vrednosti od oko 7 miliona i 500 hiljada dinara. Radovi su u toku.

Takođe je potpisan ugovor za partnerno uređenje prostora nove pijace sa prilazima iz ulice Mlinske i ulice Kralja Petra sa „Maki plastom“ doo iz Tegočevca. Vrednost ugovora je oko 7 miliona i 500 hiljada dinara, početak radova se očekuje ovih dana.

Za izgradnju zgrada i objekta nove pijace, u ponovljenom postupku, Stambena agencija je za izvođača radova izabrala „Centrum“ doo Leskovac, vrednost ugovora je oko 29 miliona 073 hiljada dinara. Sledi potpisivanje ugovora sa izabranim izvođačem.

Za narednu godinu predviđeno je potpuno uređenje platoa robne pijace, završetak započetih radova druge faze i izgradnja još jednog poslovnog objekta u novoprojektovanom delu ulice Topličkog ustanka. Biće ovo najmodernija pijaca u Srbiji, rekao je gradonačelnik Cvetanović.

Na prostoru nove pijace nalaziće se ukupno 300 tezgi, što je nešto manje u odnosu na broj tezgi na pijaci pored autobuske stanice, što neće biti problem jer tamo nije bilo zakupaca za sve tezge, rekao je direktor Direkcije Milenko Milenković. Čitav kompleks prilagođen je stravnim potrebama ovog dela grada i poljoprivrednih proizvđača, dodao je on.

Zanimljivo je da današnjem obilasku mlečne pijace, koja je deo Javnog preduzeća “PIjaca” nine prisustvovao direktor ovog preduzeća Zoran Milošević, inače kadar SPS, koji je Cvetanovićev koalicioni partner.

Zato je o planovima za “PIjacu” govorio direktor Direkcije koji , recimo, baš ne voli da govori o detaljima rada , i trošenja para gradjana, onoga na čijem je čelu.

 

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare