Šta spada u komunalne delatnosti od opšteg interesa?

LESKOVAC

Na  današnjoj sednici Gradskog veća usvojen je predlog Odluke o određivanju komunalnih delatnosti i delatnosti od opšteg interesa na teritoriji grada Leskovca.

Ovom odlukom, pored delatnosti koje su navedene u Zakonu o komunalnim delatnostima, navedene su i delatnosti koje su poverene javnim preduzećima na teritoriji grada, koja te poslove obavljaju kao svoju redovnu delatnost.

Komunalne delatnosti i delatnosti od opšteg interesa na teritoriji grada Leskovca su: snabdevanje vodom za piće, prečišćavanje i odvođenje atmosferskih i otpadnih voda, proizvodnja i distribucija toplotne energije, održavanje javnih i zelenih površina, dimničarske usluge, upravljanje grobljima i pogrebne usluge, održavanje čistoće na površinama javne namene i površinama koje se javno koriste, ZOO higijena, upravljanje pijacom, upravljanje javnim putevima, održavanje ulica i puteva, upravljanje javnim parkiralištima, upravljanje komunalnim otpadom, gradski i prigradski prevoz putnika, obezbeđivanje javnog osvetljenja, uređivanje građevinskog zemljišta, geografski informacioni sistem grada Leskovca, postavljanje i održavanje urbanog partnernog mobilijara, prostorno i urbanističko planiranje, obezbeđivanje prijema i otpreme putnika na stanicama i stajalištima i održavanje stambenih zgarda.

leskovac-jasminka

U ovoj odluci navedena su i javna preduzeća koje je grad osnovao za obavljanje poverenih delatnosti, u skladu sa Zakonom o komunalnim delatnostima. Poslovi upravljanja javnim parkiralištima, komunalnim otpadom, gradski i prigradski prevoz putnika, održavanje ulica i puteva poveravaju se u skladu sa zakonom o komunalnim delatnostima, obrazložila je ovu odluku načelnica Gradske uprave za ubranizam i komunalno-stambene poslove Jasminka Milenković.

 

Prati
Obavesti me o
guest

2 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
B.B.
B.B.
7 godine pre

Dopada mi se prepisani redosled iz odluka drugih gradova, jer da su nasi pisali okrenuli bi redosled vaznosti delatnosti naglavacke. Ne znam zasto? Dok je cika Zika drmao gradom, znalo se koje je preduzece glavno! 😀 Sad se snebivaju da priznaju ;D

Slobodno, ne ustrucavajte se, pa istina je jedna. Saberimo broj korisnika usluga, obim posla(dužina mreže), visina kapitala, broj zaposlenih, broj delatnosti i eto ti ga najodgovornije mesto.

A tek broj obožavalaca!!!
A tek broj obožavalaca!!!
7 godine pre
Odgovori  B.B.

😀