Jedinstvena Gradska uprava

LESKOVAC

 

Umesto 11 gradskih uprava, biće formirana jedinstvena Gradska uprava, predviđeno je predlogom za promenu Statuta grada Leskovca, koju su članovi Gradskog veća usvojili danas, na 11. sednci održanoj decembra.

Predlog za promenu Statuta rađen je na osnovu Ustava Republike Srbije i Zakona o lokalnoj samoupravi, kojim je uređivanje određenih pitanja prepušteno jedinicama lokalne samouprave. Gradskom upravom kao jedinstvenim organom rukovodiće načelnik uprave.

“Ovakvom organizacijom Gradske uprave omogućiće se efikasnije i ekonomičnije obavljanje poslova iz nadležnosti gradske uprave, rekao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

Ostale promene Statuta grada Leskovca odnose se na usaglašavanje sa Zakonom o zaposlenima atonomne pokrajine i jedinica lokalne samouprave. Na predlog Cvetanovića u komisiju za izradu akta o promeni Statuta izabrani su:  Aleksandar Đurović, za predsednika, po funkciji, i članovi Goran Vukadinović, Oliver Antanasijević, Božidar Vučković, Zoran Vukašinović, Nataša Jovanović Mladenović i Jovana Ilić.

Dužnosti načelnika Gradske uprave za poslove gradske Skupštine i Gradskog veća zbog podnošenja ostavke razrešen je Ivan Đorđević, dok je za v. d. načelnika imenovan Milan pPopović, šef Odseka za finansije, ekonomiju i informatiku, koji će ove poslove obavljati do formiranja nove Gradske uprave.

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Odlaskom Ivana Đorđevića
Odlaskom Ivana Đorđevića
7 godine pre

glavni i jedini kandidat za mesto načelnika Gradske uprave je postao čovek koji ne ispunjava jedan od propisanih uslova. Posmatrajmo promene (prilagođavanje) Statuta grada!!!