Šta se sadi po Leskovcu?

LESKOVAC

 

Gradonačelnik Goran Cvetanović obišao je danas ulicu Strahinjića Bana povodom  završetka radova na uređenju trotoara u ovoj ulici.

„Vrednost ovih radova je 5,6 miliona dinara, a njihov značaj je utoliko veći ako se uzme u obzir da navedena ulica pripada centralnoj gradskoj zoni i predstavlja jednu od prometnijih saobraćajnica u našem gradu”, rekao je Cvetanović.

leskovac-strahinjica-bana

Na južnoj strani je rekonstruisan trotoar uz višespratne stambene zgrade i urađen prilaz. Formirano je i 49 parking mesta za potrebe stanara.

 

Urađena je i sanacija postojećih pešačkih površina na severnoj strani presvalečenjem novih slojeva asvalta uz zamenu uličnih ivičnjaka. Ukupna površina trotoara je 1980 metara kvadratnih. Biće ugrađena i zaštitna pešačka ograda, a sadi se i drvored između parking mesta.“

 

leskovac-ulica leskovac-mlinska

Predstavnica Direkcije za urbanizam i izgradnju Sanja Bačevski je rekla da se planira sadnja crvenolistog hrasta i par stabala lažnog badema. Na severnoj strani je zasađen kuglasti bagrem, kalemljena vrsta koja ne formira veliku krošnju, a to je iz razloga što je trotar uzak.

„Počela je i jesenja sadnja u gradu. Zasađen se drvored u Mlinskoj, zatim Radnička ulica, kao i određene zelene površine po naseljima. Vrši se i zamena polomljenih stabala. Ukupno će biti posađeno oko 200 stabala.“

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare