ŠTA PREDVIDJA ZAKON O PRIVATNOM OBEZBEDJENJU?

BEOGRAD

Ministarstvo unutrašnjih poslova i Privredna komora Srbije pozivaju sva pravna lica i preduzetnike koji obavljaju delatnost privatnog obezbeđenja, kao i službenike obezbeđenja, da ispune obaveze koje predviđa Zakon o privatnom obezbeđenju, kako bi stekli neophodnu licencu.

 

„Na osnovu Zakona pravna lica i preduzetnici za privatno obezbeđenje, kao i oni koji su obrazovali unutrašnji oblik organizovanja obezbeđenja za sopstvene potrebe – samozaštitna delatnost, kao i fizička lica koja rade u privatnom sektoru bezbednosti, u obavezi su da steknu licencu za vršenje poslova privatnog obezbeđenja do 1. januara 2017. godine“,  istakla je Nataša Ignjatović iz Uprave policije MUP-a na današnjoj sednici Grupacije za fizičko obezbeđenje koju je organizovala Privredna komora Srbije.

 

Procenjuje se da u privatnom sektoru bezbednosti trenutno radi između 35.000 i 40.000 lica. Do 1. novembra 2015. godine pred komisijom za polaganje stručnog ispita Ministarstva ispit je položilo 220 kandidata, što bi moglo da, ako se ne ubrza proces licenciranja, dovede do prestanka obavljanja delatnosti i vršenja poslova privatnog obezbeđenja većem broju subjekata.

 

Licenca za vršenje poslova privatnog obezbeđenja može se izdati punoletnom fizičkom licu koje je državljanin Republike Srbije, ima najmanje srednju stručnu spremu, koje je psihofizički sposobno za vršenje poslova privatnog obezbeđenja što dokazuje lekarskim uverenjem, koje je savladalo odgovarajuću obuku za vršenje poslova privatnog obezbeđenja, položilo stručni ispit u Ministarstvu unutrašnjih poslova i ispunjava druge uslove propisane zakonom.

 

Informacije o neophodnoj dokumentaciji za podnošenje zahteva za izdavanje licenci nalaze se na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare