Šta čeka rukometaše “Dubočice” i košarkaše “Zdravlja”

LESKOVAC

Dva najtrofejnija leskovčka kluba, polako se pripremaju za nastavak takmičenja. Iako u ovoj sezoni ne pretenduju na viši rang, Rukometni klub ”Dubočica” i Košarkaški klub ”Zdravlje”, žele da sačuvaju mesto u aktuelnom stepenu takmičenja, a da od jeseni počnu juriš ka najelitnijem društvu.

Za rukometaše Dubočice, zimski predah se završava u nedelju, a stručni štab će prozivku igrača obaviti na prvom treningu, dan kasnije. Valja se pripremiti za teško proleće, a u sastavu ”vukova” nema novih imena:

“Nema pojačanja, jer nismo želeli da novac trošimo na igrače, koji će posle  nekoliko meseci otići. U dogovoru sa lokalnom samoupravom, ovu polusezonu ćemo izgurati sa sopstvenim kadrom i pokušaćemo da uštedimo malo para, kako bismo eventualno na jesen, sa novim ciljevima i planovima, pravili strategiju za ulazak u ”elitno” društvo.Dotle nam je zadatak da veoma tešku polusezonu izguramo do kraja. Imamo nepovoljan raspored.Pet puta smo domaćini, a šest puta gostujemo. Svi proleće koriste za nadoknadjivanje propuštenog i svi traže šansu. Na nama je da dobro odigramo i spremimo se na veliki ”comeback” na najkvalitetniju rukometnu scenu Srbije, kaže direktor Saša Miljković.

Ako u redovima leskovačkog B ligaša nema pojačanja, ima li promena u sastavu rivala, pitali smo Miljkovića, jer ta činjenica može indirektno uticati na rezultate u drugom delu prvenstva:

” Imamo informacije da se Vranje pojačalo, ali su oni i najozbijniji kandidati za viši rang, mada igrama u poslednjem kolu to nisu pokazali. Znamo da ima promena i u sastavu Kragujevca, a taj klub bi, uz nas mogao biti favorit u narednoj godini. Rukomet mora ponovo da postane ”brend” Leskovca, kako je to nekada bilo, jer je nama mesto u najvišem rangu takmičenja. To je cilj, kome dugoročno težimo.

Drugi deo sezone u Prvoj B rukometnoj ligi nastavlja se poslednjeg vikenda u februaru, kada ”Dubočica” gostuje neugodnoj ”Planinki” u Kuršumliji

Mnogo ranije, već za desetak dana, na teren će ”farmaceuti”, koje u nastavku čeka nešto teži zadatak- sačuvati poziciju na kojoj se ”zimovalo” i tako obezbediti opstanak u ligi, što je za veliki broj povratnika i kvalifikanata, često neostvarivo.

” Mislim da smo na pravom putu i da smo dobar deo planiranog ostvarili u prvom delu prvenstva. Ipak, liga je toliko ujednačena da vas bukvalno jedan kiks može dovesti u vrlo neugodnu poziciju. Do sada se već iskristalisalo nekoliko sigurnih ”putnika” za niži rang, a ja se nadam da će ”Zdravlje” izbeći tu sudbinu. U ovoj godini, najvažnije je da obezbedimo opstanak, a potom ćemo po sistemu korak po korak.

Jesenja polusezona  za ”Zdravlje” je, po pitanju kadrova, bila poprilično turbulentna, pre svega zbog odlaska par igrača, nemogućnosti nastupa pojedinaca zbog kasnog prelaska, a ekipu su pratila i ispadanja zbog povreda. Kostur sastava je konačno postavljen, uz neadekvatan izbor na centarskoj  poziciji. Poslednjeg dana zimskog prelaznog roka i ta praznina je popunjena, a novi član Zdravlja postao je Srdjan Grujić, otkriva nam predsednik, Srdjan Matić:

” Radi se o jako kvalitetnom centru, povratniku iz inostranstva, inače igraču koji potiče sa ovih prostora.Ta nam je pozicija bila ”tanka” i namera nam je bila da se pojačamo pod košem. Da li će to biti dovoljno-videćemo, ali verujem da ćemo, uprkos ne baš povoljnom rasporedu, ostvariti zacrtani cilj.

Prvenstvo u Drugoj košarkaškoj ligi nastavlja se 2o. januara, a Zdravlje putuje u Arilje, na megran ekipi  ”Klik-a”.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare