Jevtić sa Francusko- Nemačkom delegacijom o aktuelnim problemima na Kosovu

PRIŠTINA

 

Potpredsednik Vlade i ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić sastao se danas u Prištini sa francusko- nemačkom delegacijom u čijem su sastavu bili specijalni izaslanik za jugoistočnu Evropu, Tursku i države EFTA saveznog Ministarstva spoljnih poslova Nemačke, Kristijan Helbah (Christian Hellbach) i šef Odeljenja za Zapadni Balkan pri Ministarstvu za evropske i inostrane poslove Francuske, Tomas Bertin (Thomas Bertinnavodi, saopštilo je  Ministarstva za zajednice i povratak.

Sa predstavnicima Francuske i Nemačke Jevtić je razgovarao o aktuelnim političkim temama, na koji način prevazići probleme sa kojima se kosovsko društvo danas suočava.

Jevtić je posebno istakao važnost nastavka dijaloga Beograda i Prištine i ocenio da je “uvek dobro” kada se o problemima razgovara na svim nivoima.

On je istakao stav političkih predstavnika Srba po pitanju inicijative za ukidanje Specijalnog suda da je Srpska lista protiv ove inicijative.

Izaslanicima vlada Nemačke i Francuske za Jugoistočne Evrope Jevtić je preneo i koji su najveći problemi sa kojima se suočavaju nevećinski narodi na Kosovu.

Današnjem sastanku prisustvovali su i ambasadori Nemačke i Francuske u Prištini, Kristijan Held i Didier Šabert, navodi se u saopštenju Ministarstva za zajednice i povratak.​

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare