SSP: Za dva mandata naprednjačka vlast nije otvorila ni jedno radno mesto u privredi, nije bilo ni jedne investicije, Vranje je dobilo jedno veliko NIŠTA

VRANJE

Istina je najvrednija stvar koju imamo. Istina je nasuprot laži, a laž u kojoj živimo desetu godinu zaredom već liči na ozbiljno negovanje ludila. Nije nam namera da se dopisujemo sa gospodom iz vlasti jer njima niko više ne veruje, ovo saopštenje kao i sva naša saopštenja su upućena građanima Vranja, a sve zarad ISTINE I PRAVDE, navodi se u najnovijem saopštenju Stranke slobode I pravde.

Ova stranka potom podseća šta su naprednjaci “uradili” u Vranju od kako su na vlasti.

“Brzo zaboravljamo ono što je nekad bilo, ali malo smo vratili vreme unazad i podsetili se da su naprednjaci u gradskoj kasi kada su došli na vlast zatekli dug od 160 miliona dinara. Prvi njihov korak je bio podizanje kredita što je značilo da je grad bio solventan i likvidan u tom trenutku. Danas je dug u dinarima 1. 080 .000. 000, odnosno 9 miliona evra, uz svu pomoć Republike, odnosno pomoć svih nas u našim parama. Znači da su naprednjaci od dana kada su došli na vlast povećali dug grada Vranja za skoro 7 puta !! Za dva mandata naprednjačka vlast nije otvorila ni jedno radno mesto u privredi, nije bilo ni jedne investicije, Vranje je dobilo jedno veliko NIŠTA. Kada su naprednjaci došli na vlast minimalac je bio oko 22 000 dinara, kurs evra 112, znači oko 230 evra,sada je minimalac oko 32 000 a kurs je 117,što iznosi oko 270 evra. Znači za 9 godina njihove vlasti povećanje minimalca iznosi 40 evra??? Litar evro dizela je tada koštao oko 117 dinara, a sada je oko 160. Cena barela sirove nafte 2010.godine je iznosila 79 dolara, na pumpama u Srbiji litar dizela 117 dinara,cena barela sirove nafte 2021.godine 73 dolara, na pumpama u Srbiji 162,7 dinara. O poskupljenju ostalih artikala da i ne govorimo. Minimalna potrošačka korpa je u 2011. iznosila 29.822,08, a minimalna plata je iznosila 17. 952, znači da je nekom sa minimalnim primanjem bilo potrebno još 11.870,08 dinara do minimalne potrošačke korpe. Minimalna potrošačka korpa u aprilu 2021. iznosila je 38.991,52 dinara a minimalac je iznosio 32 371,00 dinara, znači da je da neko sa minimalcem morao dodati još 6. 620,52 dinara da bi kupio minimalnu potrošačkukorpu. Za 9 godina, platežna moć građana je porasla za samo 5. 249,56 dinara,što je za jednog ekonomskog tigra zaista premalo, što bi naš narod rekao „nema ni za lek”. A pogledajte šta su funkcioneri za tih 9 godina sebi priuštili pa procenite da li je platežna moć svima nama porasla podjednako. Što se tiče većnika za finasije koga hvale nekim sertifikatom Svetske banke, građanima moramo reći da je mnogo njih bilo na tom seminaru koji je trajao čitava dva dan i koštao 10 evra pa je notorna laž da je taj sertifikat vredan pažnje, a još veća laž je da je dotični gospodin taj koji ga jedino poseduje, o njegovim profesionalnim sposobnostima govori iznos duga koji trenutno grad Vranje duguje.

Mogli bi smo ovako da nabrajamo uspehe partije i bratije do sutra, ali bi saopštenje bilo predugačko. Vrlo brzo ćemo vam se građani ponovo obratiti, a sve u odbrani ISTINE I PRAVDE, a znamo da naprednjake to najviše boli. Može Vranje!, navodi se u saopštenju Stranke slobode i pravde koja je upućena, kako kažu građanima, a ne naprednjacima na vlasti.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare