Srbijavode platila neizvršene usluge

BEOGRAD

Za usluge koje nisu izvršene kod dve javne nabavke, preduzeće Srbijavode je prihvatilo i odobrilo fakture i izveštaje o izvršenim uslugama u iznosu od 32,32 miliona dinara, što nije u skladu sa zaključenim ugovorima o javnim nabavkama, utvrdila je Državna revizorska institucija (DRI).

U Izveštaju o reviziji pravilnosti poslovanja Srbijavoda, kada je reč o javnim nabavkama za 2019. i 2020. godinu, DRi je utvrdila da je to javno preduzeće isplatilo okončane situacije koje su ispostavili izvođači radova kod tri javne nabavke u iznosu od 28,94 miliona dinara, i to od 83 dana do 258 dana pre nego što je izvršena primopredaja izvedenih radova.

“To nije u skladu sa zaključenim ugovorima o javnim nabavkama, kojima je predviđeno da je uslov za isplatu okončane situacije izvršena primopredaja izvedenih radova”, upozorili su iz DRI.

Utvrđeno je i da su Srbijavode sprovele 43 postupka javnih nabavki usluga u otvorenom postupku, procenjene vrednosti od 785,94 miliona dinara i ugovorene vrednosti od 771,19 miliona dinara, sa skraćenim rokom za podnošenje ponude od 16 dana, umesto sa propisanim minimalnim rokom od 30 dana.

“Javno vodoprivredno preduzeće Srbijavode je u obavezi da u roku od 90 dana dostavi odazivni izveštaj o otklanjanju otkrivenih nepravilnosti i dokaze o postupanju po datim preporukama”, ukazali su iz DRI.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare