SSP: Više od 1000 konja i krava umire od žeđi

NIŠ

Krdo sa preko 1000 konja i krava umire od žeđi jer je jedini izvor na Suvoj planini presušio tokom leta”, saopštio je Gradski odbor Stranke slobode i pravde (SSP).

“Najpre ih je Vojska snadbevala cisternama s vodom, ali je ugovor istekao. Stočari su potom sami plaćali cisterne, ali nemaju više novca jer je jedna cisterna sa šest tona vode 12.000 dinara, a potrebno je bar 50 tona vode dnevno. Stoku koja je na ispašu na Suvoj planini ne mogu da vrate u selu jer ni u selu nema vode već 20 dana.
Pozivamo Ministarstvo poljoprivrede, Nišavski okrug, Grad Niš, sve nadležne institucije da hitno pošalju pomoć opštini Gadžin Han i omoguće sbabdevanje vodom životinje na Suvoj planini.
Ljudi u selima podno Suve planine žive od stočarstva, a opština Gadžin Han je jedna od najsiromašnijih u Srbiji. Nedopustivo je i nehumano da ugine preko 800 krava i 200 konja od žeđi, dok se novac svih građana nemilice pljačka. Ministar Nedimović i načelnik Nišavskog okruga Babović da sednu u kola, da obiđu stočare na Suvoj planini i da obezbede svakodnevno snabdevanje vodom. Poljoprivrede se sete samo kada zloupotrebljavaju subvencije kako bi sakupili glasove za SNS, sram da ih bude sve do jednog!, saopštio je Gradski odbor SSP Niš.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare