Pupovac: Zastava po zakonu svake zemlje

ZAGREB

Predsednik Srpskog narodnog vijeća (SNV) u Hrvatskoj Milorad Pupovac poručio je danas, povodom Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, da svako manifestovanje povezanosti s matičnom zemljom i važnim datumima te manjine treba da bude u skladu sa zakonima zemlje u kojoj se živi”, javljaju zagrebački mediji.

“Važno je da se otklone sve zablude. Hrvatska ima pravila o korišćenju zastava drugih zemalja. To isto tako važi i za Srbiju. Od velike važnosti je da svi razumemo da je neophodno da Srbi u Hrvatskoj poštuju zakone, kao i Hrvati u Srbiji”, rekao je Pupovac na konferenciji za štampu u Zagrebu povodom Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave koji će sutra obeležiti, između ostalog, isticanjem državnih zastava na.

Pupovac je danas rekao da to “treba razlučiti od korišćenja zastava koje manjine imaju u Hrvatskoj, a koje su službeno priznate”.

“Sutra će biti, kao i danas, istaknute zastave nacionalnih manjina. U opštinama u kojima se nalaze zastave na institucijama i službenim prostorima. To ne treba nikome da smeta ili nekoga da plaši. Tamo gde toga još nema, gdje nisu stečene pretpostavke za to, u skladu sa zakonom i Ustavom, na nama je da stvorimo pretpostavke da se to dogodi”, rekao je Pupovac.

Dan zastave nije državni praznik, ali vlasti u Srbiji pozivaju sve građane da tog dana izvese na kućama srpske zastave, navodi zagrebački portal index.hr.

Reč je o datumu kada je u Prvom svetskom ratu srpska vojska s dve francuske divizije izvršila proboj Solunskog fronta i nastavila da napreduje ka Makedoniji.

Izvor: FoNet

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare