SSP: Umesto u obrazovanje, povećanja za naoružanje

LESKOVAC

Dok se deca po seoskim školama smrzavaju zbog dotrajalih kotlova, vlast u Leskovcu rebalansom za 12 miliona dinara smanjila izdvajanja za obrazovanje. Stotine mališana u Grabovnici, Grdelici, Brzi i brojnim školama časove pohađaju u hladnim učionicama, jer su problemi sa kotlovima i grejanjem kontinuirani na početku sezone, saopštio je Gradski odbor Stranke slobode i pravde Leskovac.

 ” Za devet meseci u ovoj godini 3,5 puta više para dalo se na neznanje vlasti tj Novčane kazne po rešenju sudova nego na funkcionisanje svih srednjih škola! Kazne za bahatost koje dobija vlast, preko džepova Leskovčana, imaju veći procentualni udeo u budžetu od ulaganja u celokupno osnovno obrazovanje! Iako su Vladi puna usta boljih uslova za školovanje, za popravke i održavanje svih srednjih škola na teritoriji Leskovca je za 9 meseci uloženo samo 1,8 milion dinara! U ovoj godini više je potrošeno za ukrašavanje grada iako još nema novogodišnje rasvete!

Zarad isisavanja budžetskih para preko nesposobnih režimskih firmi rekonstrukcija OŠ “Josif Kostić”, uz duplo koštanje, trajala je više od 3 godine! Deca u OŠ “Bora Stanković” u Vučju su umalo izgubila živote kada je na sred učionice pao krov, 3 meseca nakon renoviranja. O deci se nije vodilo računa još pune 4,5 godine kada je konačno završena sanacija običnog krova. Cele generacije učenika u Leskovcu primorane su na skraćene časove, raseljavanje, smrzavanje, potencijalnu pogibiju!

  Glavni akteri devedesetih kontinuirano dokazuju da im nisu bitni životi naročito sada kada umesto za obrazovanje, u Srbiji, uvećavaju izdvajanja za naoružanje!”, saopštio je SSP.

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Mita
Mita
1 godina pre

Leskovacki Kebara ce sve da vam objasni samo malo da izuci ekonomiju i da saceka da mu napisu ili da malo skine sa interneta od pametnijih od sebe