Počela rekonstrukcija puta Leskovac-Vučje

LESKOVAC

Konferencijom za medije ozvaničen je početak radova na rekonstrukciji dela puta Leskovac-Vučje. Ova saobraćajnica u prvoj fazi biće uređena u delu od Hemijske škole „Božidar Đorđević Kukar“ do sela Strojkovce, što iznosi 9 kilometara. Radi se o kompleksnim radovima i velikoj kilometraži, a radovi na prvoj fazi ovog projekta koštaće 282 miliona dinara. Rok za završetak radova je jul 2022. godine.

„Kada svi radovi budu gotovi, dobićemo još jednu savremenu saobraćajnicu sa kvalitetnim kolovozom i bezbednim trotoarima. Ova investicija je veoma važna za naš grad i sve stanovnike koji koriste ovu frekventnu saobraćajnicu. Siguran sam da će nakon završetka radova mnogi biti zadovoljni što će se nakon više decenija zanemarivanja i propadanja saobraćajnice i kretanja po kocki kretati po novom asfaltu što će pored lakšeg odvijanja, doprineti i povećanju bezbednosti saobraćaja“ rekao je gradonačelnik Goran Cvetanović.

Direktor JP „Urbanizam i izgradnja“ Novica Nikolić je objasnio da je državni put od Leskovca do Strojkovca suženog gabarita i sa dotrajalom kolovoznom konstrukcijom, te da je na većem delu ovog puta je kamena kocka.

„Zbog povećanja bezbednosti saobraćaja počeli su radovi koji će se izvoditi, najpre, od Hemijske škole do SRC Dubočica, gde se radi demontaža odnosno skidanje i zamena ivičnjaka, demontaža trotoara i izgradiće se novi trotoari, a na kolovozu će se uraditi rehabilitacija, skidanje završnog sloja i ugradnja novog sloja asfalta. Od SRC Dubočica pa do Strojkovca će se uraditi najpre skidanje kocke i proširenje kolovoza sa pet na šest metara sa izgradnjom svih tampona, novom kolovoznom konstrukcijom i na kraju desiće se asfaltiranje u dva sloja, sve sa ciljem povećanja bezbednosti saobraćaja na ovom vrlo bitnom putu za grad Leskovac i za sve koji žive u okolini Vučja.“

U ime stanovnika mesne zajednice Veternica koji naseljavaju ovaj deo grada obratio se Dragan Stojiljković koji je istakao da će rekonstrukcija trotoara kao početni korak ovog projekta direktno poboljšati kvalitet života, posebno zbog toga što se u blizini nalazi SRC „Dubočica“ i fabrika lekova „Zdravlje“. On smatra da je ovo dokaz da se razmišlja o svim delovima grada, a ovaj infrastrukturni projekat će omogućiti još bezbednije i kvalitetnije saobraćajno uređenje.

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Sara
Sara
2 godine pre

Svaka čast!
A sa kockom koju skidate bi mogli da uradite jednu pametnu stvar, kocka je vrlo tražena u evropi, mogli bi da uradite konaćno Leskovačku Skadarliju koja podseća na Leskovac koji je nekad postajao! I da tu izmestite roštiljijadu! I ne samo za roštilijadu nego da bude i mesto gde će Leskovčani da uživaju; u hrani u šetnji… A da centar leskovca za vreme roštiljijade bude slobodan za turiste! Ovako turisti kad dođu ništa ne mogu da vide od leskovca!